Meeste kwartaalcijfers goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag hoger, geholpen door meevallende bedrijfsresultaten en in afwachting van twee zwaargewichten uit de technologiesector Microsoft en Alphabet. 

De S&P500 steeg 0,5 procent tot 4.237,08 punten. De Nasdaq Composite en Dow Jones-index werden ook een half procent meer waard.

Daarmee lijkt Wall Street op weg naar de vierde winstdag op rij. Coca-Cola, General Electric, 3M en General Motors kwamen voorbeurs met cijfers en de twee techreuzen volgen nabeurs.

In totaal zullen zo’n 150 van de 500 bedrijven in de S&P500-index deze week hun resultaten bekendmaken. Tot nu toe zijn die overwegend boven verwachting.  

“Het gaat allemaal om de bedrijfsresultaten”, zei Kent Engelke van Capitol Securities Management. En dan met name om de vooruitblikken van die bedrijven. “We lezen niet dat de inflatie de marges de nek omdraait”, aldus Engelke. Van zwaargewichten Microsoft en Google wordt wel meer verwacht. “Daar ligt de lat heel hoog.”

Economisch nieuws was er over de inkoopmanagersindex van S&P, die verbeterde van 50,1 tot 50,9 voor de dienstensector en van 49,8 tot 50,0 voor de industrie. Het sentiment verbetert door de hoop dat de beleidsrente van de Fed heeft gepiekt, volgens Chris Williamson van S&P Global. 

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg maandag even tot boven de 5 procent, om vervolgens terug te zakken tot 4,85 procent, het niveau waarop de rente dinsdag ook noteert.
 
De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag op 1,0587. WTI-olie werd 2 procent goedkoper en kostte zo’n 83,94 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Telecomaanbieder Verizon versloeg de verwachtingen en verhoogde de verwachting voor de kasstroom. Het aandeel scoorde een koerswinst van ruim 8 procent.
 
General Electric werd 7 procent meer waard. Het bedrijf heeft de outlook voor dit jaar verhoogd en maakte bij de kwartaalcijfers bekend dat de afsplitsing van de energietak gepland staat voor het voorjaar van 2024.

Ook 3M, Coca-Cola, Sherwin-Williams en Kimberly-Clark kwamen dinsdag met outlookverhogingen, nadat de verwachtingen in het derde kwartaal werden verslagen.  

3M won 4,4 procent. Coca-Cola won bijna 3 procent, maar Sherwin-Williams en Kimberley-Clark verloor ruim 2 procent.General Motors daalde 1,5 procent na kwartaalcijfers. Halliburton behaalde een hogere winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen en het aandeel verloor 2 procent. 
 
Ondanks een winsthalvering voor Dow Inc, steeg het aandeel 2,5 procent. De resultaten waren toch beter dan verwacht.

Coinbase profiteerde van een stijgende bitcoin. Het aandeel werd 5,5 procent meer waard.

Texas Instruments en Visa volgen ook nabeurs, evenals de twee techreuzen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.