(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag na een verkorte handelsdag in verband met Kerstavond licht hoger geëindigd.

De S&P 500 eindigde 0,4 procent in het groen op 3.703,06 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent in de plus op een slot van 12.804,73 punten. De Dow Jones index won 0,2 procent op 30.199,87 punten. 

Vrijdag wordt vanwege de feestdagen niet gehandeld.

Beleggers concentreerden zich afgelopen week op een reeks problemen, waaronder de vooruitzichten voor aanvullende fiscale steun voor de economie en tekenen van een haperend economisch herstel. Verhoogde besmettingsniveau’s van het coronavirus en een nieuwe besmettelijkere variant leidden tot zorgen over het feit dat er in de wintermaanden mogelijk aanvullende lockdown-maatregelen nodig zijn.

“De markt is momenteel zo gespannen. Mensen maken zich zorgen over meer lockdowns en meer reisbeperkingen”, zei marktanalist Altaf Kassam van State Street Global Advisors. “Dit zal voor meer volatiliteit op de markt zorgen”, voegde hij toe.

Het door Republikeinen en Democraten eerder deze week overeengekomen stimuleringspakket ter waarde van 900 miljard dollar, dreigt in gevaar te komen, nadat de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een voorstel hebben verworpen, waarmee de rechtstreekse betaling aan Amerikanen verhoogd zou worden tot 2.000 dollar. Eerder deze week werd nog een rechtstreekse betaling van 600 dollar overeengekomen, maar president Donald Trump vond dit bedrag te laag. De regering zou maandag op slot kunnen gaan als de problemen met betrekking tot de coronavirushulp en het financieringswetsvoorstel dan niet zijn opgelost.

Zwakke economische data versterkten de hoop onder beleggers deze week op een steunpakket, nadat uit data woensdag bleek dat de gezinsuitgaven voor het eerst in zeven maanden zijn gedaald en dat het aantal ontslagen hoog blijft omdat de toename van het aantal virusgevallen op het economisch herstel drukt.

“De markt verwacht zeker dat er een hulppakket zal komen”, zei Kassam.

Maandag staat in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak het consumentenvertrouwen in december geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,2189. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2187 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2185 op de borden. Olie noteerde donderdag lager.

Bedrijfsnieuws

De Chinese mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar Alibaba en Ant Group. Dit melden Chinese media. Alibaba zou retailers onder druk hebben gezet om hun producten alleen op het platform van Alibaba te verkopen en niet op andere platformen. Het aandeel Alibaba sloot ruim 13 procent lager.

Aandelen Square Inc daalden een procent. Volgens persbureau Bloomberg zou het digitale betaalbedrijf, dat in handen is van Twitter CEO Jack Dorsey, interesse hebben in een overname van Tidal. Hoeveel Square zou willen betalen voor de muziekstreamingdienst van rapper Jay-Z is niet bekend.

PPG heeft de overname van Ennis-Flint afgerond. De transactie van 1,15 miljard dollar werd eind november aangekondigd. Het aandeel steeg 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.