(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt maandag de deuren gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day.

De feestdag valt jaarlijks op de derde maandag van januari, rond de tijd van Martin Luther Kings geboortedag op 15 januari.

Op dinsdag zijn de Amerikaanse beurzen weer open. Beleggers kijken dan uit naar de Empire State index over januari, die inzicht geeft in de marktomstandigheden voor de industrie in de Amerikaanse deelstaat New York.

Later in de week komt de Federal Reserve met het Beige Book en staan de wekelijkse steunaanvragen en olievoorraden geagendeerd. Verder staan op donderdag de Philly Fed index en woningbouw en bouwvergunningen over december op de rol. 

Deze week begint ook het cijferseizoen in Amerika met onder meer resultaten van Morgan Stanley, Citigroup en Goldman Sachs. 

Vrijdagavond sloot Wall Street hoger. De toonaangevende S&P 500 index won 0,2 procent op 2.274,63 punten, de Dow Jones index daalde slechts fractioneel naar 19.885,73 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 5.574,12 punten. De markten kregen vrijdag een steuntje in de rug door een reeks Amerikaanse banken die met beter dan verwachte winstcijfers kwam. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.