(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan een hoger slot tegemoet. Een half uur voor de slotbel steeg de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent op 2.395,81 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 20.974,27 punten en de Nasdaq noteerde 0,2 procent hoger op 6.089,82 punten.

Het sentiment werd vrijdag aan de ene kant positief beïnvloed door een sterker dan verwacht banenrapport, maar aan de andere kant negatief vanwege de Franse presidentsverkiezingen komende zondag.  

“Het banenrapport was inderdaad solide, maar beleggers zijn voorzichtig voorafgaand aan het weekend waarin de Fransen naar de stembus gaan. Misschien speelt mee dat er nu minder vertrouwen is in de peilingen”, zei strateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade. Uit de peilingen blijkt dat Emmanuel Macron een flinke voorsprong heeft op Marine Le Pen. Macron wordt gezien als de betere keuze voor de financiële markten.

“Dat lijkt nu al een gelopen race, maar de verrassingen zitten tegenwoordig niet per definitie in een klein hoekje”, aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. “Maandag weten we het pas echt zeker.”

Uit het banenrapport dat een uur voor opening in New York verscheen bleek dat de Amerikaanse economie in april 211.000 banen heeft gecreëerd, ruim meer dan de 188.000 waarop werd gerekend.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank sprak van een prima cijfer, met als negatieve noot de loongroei. De stijging van lonen vertraagt, aldus Marey.

Olie noteerde vrijdag hoger na stevige verliezen een dag eerder. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 46,35 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,7 procent duurder werd op 49,22 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0991. Bij aanvang van de handelsdag in Amerika bewoog het muntpaar nog op 1,0972 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0987 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het beleggingsvehikel Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft dit jaar een derde van het belang in IBM verkocht, meldde CNBC vrijdag op basis van uitspraken van Buffett. “Ik waardeer IBM niet meer op de manier waarop ik dat zes jaar geleden deed toen ik begon met kopen”, aldus de belegger, toevoegend de waardering neerwaarts te hebben bijgesteld. Berkshire Hathaway verkocht de aandelen IBM op een prijs van ruim 180 dollar en bezit nu nog ruim 50 miljoen aandelen in de onderneming. “IBM is een groot en sterk bedrijf, maar ze hebben ook grote sterke concurrenten”, aldus Buffett tegen CNBC. Het aandeel IBM daalde 2,7 procent.

Shake Shack steeg bijna 9 procent, ondanks dat de uitbater van hamburgerrestaurants donderdag nabeurs een dalende identieke omzet rapporteerde.

Zynga, dat games maakt, maakte beter dan verwachte resultaten bekend. De koers steeg hierop ruim 11 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.