(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden donderdag een kwartier voor het sluiten van de handel lager, na een breed gedragen daling, hoewel de verliezen aan het teruglopen waren.

De Dow Jones daalde 0,3 procent tot 19.866 punten, de S&P 500 zakte 0,2 procent en de Nasdaq noteerde 0,3 procent lager.

Beleggers deden aandelen van financiële fondsen en industriële bedrijven van de hand. Nieuwe dalingen van aandelen uit de medicijnenindustrie zetten de indices wereldwijd onder druk.

Staatsobligaties noteerden hoger en de dollar daalde.

“De Trump-rally heeft zichzelf uitgeput en het is logisch dat je een beweging terug ziet na een sterke stap vooruit”, zei Joe Saluzzi van Themis Trading.

“Beleggers zijn waarschijnlijk aan het herpositioneren en zich aan het voorbereiden op de kwartaalcijfers van bedrijven.”

Analisten zeiden dat sommige beleggers teleurgesteld waren over het uitblijven van duidelijkheid over het beleid van aankomend president Donald Trump. Zij hadden gehoopt dat hij bij zijn persconferentie van woensdag meer details had gegeven over zijn plannen om de belastingen te verlagen, de overheidsuitgaven te verhogen en de regelgeving te verminderen. Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump zijn de Amerikaanse aandelenmarkten gestegen, omdat beleggers erop rekenen dat het beleid van de nieuwe regering de winst en groei van bedrijven zal stimuleren.

“Wanneer we deze kwesties bediscussieren en mensen gaan zich er voor of tegen uitspreken, zul je bewegingen en draaiingen zien in de aandelenkoersen en veel ruis”, zei Peter Stournaras van BlackRock Large Cap Series Funds. “Uiteindelijk, als je kijkt naar de brede aanjagers van de economie, dan denk ik dat die positiever zijn.”

Aandelen van financiele fondsen in de S&P500 daalden met 1,1 procent terwijl Goldman Sachs, Citigroup en Bank of America alledrie meer dan 1 procent inleverden.

Vrijdag publiceren een aantal grote Amerikaanse banken, waaronder JP Morgan Chase, Bank of America en Wells Fargo hun kwartaalcijfers. De optiemarkt suggereert een pauze in de recente rally voor de sector, die sinds de presidentsverkiezingen met circa 23 procent is gestegen. 

Farmaceuten voerden de verliezen aan in Europa en Azië evenas in Australië, na een daling bij Amerikaanse sectorgenoten woensdag, nadat Trump had gezegt dat de sector “wegkomt met moord” en nieuwe procedures eiste.

Abi Oladimeji, chief investment officer bij Thomas Miller Investment in Londen, heeft zijn blootstelling op aandelen onlangs teruggebracht en zijn portefeuille voorzichtiger gepositioneerd om te zien hoe de komende weken verlopen. “We zitten zo dicht bij de inhuldiging en er is nog zoveel onzeker”, zei Oadimeji, wijzend op onzekerheid over het handelsbeleid van de nieuwe Amerikaanse regering en het ontbreken van details over fiscale stimulering. 

De yen, euro en het Britse pond noteerden allen hoger ten opzichte van de dollar. 

Grondstoffenmarkten bleven solide terwijl de dollar verzwakte, met een winst van 1,3 procent voor Amerikaanse ruwe olie. De goudprijs steeg met 0,4 procernt tot $1.201 per ounce.

Stijgers en dalers

Delta Air Lines verloor 0,7 procent na kwartaalcijfers die aan de verwachtingen voldeden. 

Boeing leverde 0,7 procent in, na berichten dat SpiceJet uit India een negentigtal vliegtuigen zal kopen voor 10 miljard dollar, volgens een Reuters-verhaal. 

Cincinatti Financial was met een verlies van 6,6 procent de slechtst presterende fonds in de S&P500, nadat de verzekeraar forse verliezen op natuurrampen boekte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.