(ABM FN) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdagmiddag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een haf uur voor de openingsbel 0,3 procent in het rood.

“Het is tot nu toe een trage handelsdag op woensdag, waarbij handelaren afwachten in anticipatie op het financiële symposium van de komende dagen in Jackson Hole”, zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

“Op het evenement spreken voorzitters Janet Yellen van de Federal Reserve en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, wat de interesse van handelaren wekt. Van beide centrale banken wordt verwacht dat zij zich tussen nu en het einde van het jaar zeer actief zullen opstellen en Jackson Hole is het perfecte platform om de fundering voor aanstaande beleidsaanpassingen te leggen.” Of Yellen en Draghi dat zullen doen of niet staat nog te bezien meende de marktvorser.

“Dinsdag waren er geruchten dat beleidsmakers in de Verenigde Staten eindelijk wat stappen maken om belastingreducties voor Amerikaanse bedrijven door te voeren, wat een belangrijke belofte van president [Donald] Trump was”, zei Konstantinos Anthis van ADS Securities. “Het is nog veel te vroeg om dit nu al een overwinning voor Trump te noemen, maar als we daar concrete bewijzen van progressie zien, dan is dat een verdere stimulans voor de dollar”, aldus Anthis.

“Stijgende handelsprijzen en lage werkloosheid zullen waarschijnlijk domineren boven de alsmaar uitblijvende inflatie. Nu de banken met hun rug terug tegen de muur staan en met hun handen strak gebonden, hebben de centrale banken weinig andere keuze dan de rente te verhogen  en de gezwollen balansen te reduceren”,  meent marktanalist Adrienne Murphy van AvaTrade.

Op de Amerikaanse macro-economische agenda staan woensdagmiddag nog de wekelijkse olievoorraden, de verkoopcijfers van nieuwe woningen in juli en de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van augustus. Verder komt uit Europa nog het voorlopige consumentenvertrouwen voor augustus.

Olie noteerde woensdagmiddag in het rood. Een West Texas Intermediate futures daalde 0,3 procent tot 47,67 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 51,67 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1798. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1758 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Lowe’s Companies publiceerde voorbeurs kwartaalcijfers. De Amerikaanse doe-het-zelver heeft in het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet en winst zijn stijgen, maar stelde desalniettemin de winstoutlook voor het hele jaar neerwaarts bij. Het aandeel Lowe’s Companies sloot dinsdag 2,7 procent hoger op 75,82 dollar en in de elektronische handel voorbeurs op woensdag noteerde het aandeel bijna 5 procent lager.

HP Inc publiceert woensdag nabeurs zijn kwartaalrapportage. Het aandeel lijkt iets hoger te openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 2.452,51 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent op 21.899,89 punten en de Nasdaq steeg 1,4 procent tot 6.297,48 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.