Wall Street staat klaar om hoger te openen, nadat meerdere Amerikaanse bedrijven voorbeurs de resultaten bekend maakten.

De futures op de Dow Jones index stegen circa een half uur voor de openingsbel 0,1 procent, de S&P 500 koerste 0,2 procent hoger, terwijl de Nasdaq index 0,2 procent won.

De aandacht is vooral gericht op de kwartaalresultaten van onder meer General Electric en Honeywell. Bovendien verteren beleggers de cijfers van bedrijven die donderdag nabeurs de boeken openden, zoals Starbucks en Visa. Verder zal er aandacht zijn voor de voorlopige inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie.

Donderdag sloot de Dow Jones index nog lager, waarmee een dagenlange winstreeks werd doorbroken. Het lagere slot werd onder meer veroorzaakt door teleurstellende cijfers van Intel.

Olieprijzen gingen vrijdag licht omhoog. De september-future voor een vat West Texast Intermediate steeg met 0,2 procent tot 44,85 dollar en de Brent-future noteerde 0,4 procent hoger op 46,40 dollar.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel ten opzichte van de dollar op 1,1015. 

Stijgers en dalers

General Electric zag in het tweede kwartaal de winst en omzet stijgen, terwijl de orderinstroom licht onder druk stond. Voor de tweede helft van het jaar rekent het bedrijf op een sterke autonome groei. In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel met 2,8 procent.

Honeywell boekte ook hogere resultaten en stelde tevens de verwachtingen bij voor het volledige jaar. De Amerikaanse fabrikant van onder meer elektronische controle- en automatiseringssystemen werd positiever over de winstverwachtingen, maar verlaagde daarentegen de ramingen voor de omzet. De koers daalde 2,4 procent.

Starbucks was een van de bedrijven die donderdag na de slotbel in New York cijfers bekendmaakte. De uitbater van koffiezaken stelde de omzetverwachtingen voor het gehele boekjaar neerwaarts bij vanwege een teleurstellend kwartaal, met name vanwege tegenvallende prestaties bij de Europese activiteiten. Het aandeel gaf voorbeurs 1,0 procent prijs.

Visa boekte in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een fors lagere nettowinst, vanwege kosten gerelateerd aan de overname van Visa Europe, terwijl de omzet en het aantal transacties steeg. De koers steeg een half procent.

Boeing maakte bekend een miljardenlast te hebben genomen op de doorontwikkeling van verschillende vliegtuigtypes. Vanwege tegenvallende resultaten bij de testprogramma’s en bij orders voor de nieuwe versies van Boeing 787 en 747 vliegtuigtypes neemt Boeing een last van ongeveer 2 miljard dollar. Het aandeel ging 1,5 procent naar beneden.

Slotstanden

Wall Street sloot donderdag lager. De Dow Jones index sloot 0,4 procent lager, de S&P 500 daalde 0,4 procent en de Nasdag daalde 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.