(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een vrijwel vlakke opening tegemoet, waarbij de markt nauwgezet de ontwikkelingen rond Deutsche Bank volgt.

Futures op de S&P 500 noteerden vlak, de Dow Jones Industrial futures stegen 0,1 procent en de Nasdaq futures noteerden vlak.

Wall Street sloot vrijdag hoger, na berichten dat de kans bestaat dat Deutsche Bank mogelijke een veel lagere schikking overeen kan komen met het Amerikaanse ministerie van justitie voor het verkopen van rommelhypotheken.

“Er wordt voortgang geboekt in de gesprekken maar tot een vergelijk is het nog niet gekomen”, meldde The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen bekend met de situatie. Er wordt maandag niet in het aandeel gehandeld, aangezien de Duitse financiële markten zijn gesloten vanwege de viering van een nationale feestdag.

“Met nog een week te gaan voor de start van het cijferseizoen is te verwachten dat al het nieuws rond Deutsche Bank een belangrijke katalysator zal zijn voor een toe- of afname van de risicobereidheid in de markt”, aldus Hussein Sayed, marktstrateeg van FXTM.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Markit en ISM publiceren hun respectieve inkoopmanagersindexen voor de industrie over september. Daarnaast verschijnen data over de bouwuitgaven in de VS in augustus en de autoverkopen in september.

Olie noteerde maandag hoger. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent op 48,73 dollar, terwijl een december-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 50,71 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1239. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar ook al op 1,1233 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1241 op de borden.

Stijgers en dalers

Tesla kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de producent van elektrische auto’s zondag zijn sterkste kwartaalcijfers ooit presenteerde. Het concern herhaalde zijn outlook en zei dat de omzet in het vierde kwartaal licht beter zal zijn dan de omzet in het derde kwartaal. Het aandeel won 3,8 procent.

AstraZeneca  noteerde 1,3 procent hoger, nadat het concern maandag meldde een overeenkomst getekend te hebben met Allergan voor de wereldwijde rechten voor een antilichaam voor de ziekte van Crohn. De waarde van de overeenkomst wordt geschat op 1,52 miljard dollar. Allergan verloor 0,2 procent.

BP steeg 0,9 procent, nadat de energiereus zondagochtend meldde het Clair-platform in de Noordzee te sluiten, vanwege een lek.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is vrijdag lager gesloten, na een verkoopgolf die ontstond door zorgen over Europese banken en een mogelijke renteverhoging door de Fed in december.  De Dow Jones index sloot 196 punten of 1,07 procent lager op 18.143,45 punten, de S&P 500 daalde met 20 punten of 0,93 procent tot 2.151,13 en de Nasdaq verloor 0,93 procent of 49 punten om te eindigen op 5.269,15 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.