(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee wordt de neerwaartse trend voortgezet, vanwege de aanhoudende onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing en de volatiele oliemarkt.

De focus richtte zich voorbeurs met name op de Amerikaanse inflatiedata. De inflatie bedroeg conform de verwachting in oktober 0,3 procent, versus +0,1 procent een maand eerder. De kerninflatie bedroeg 0,2 procent. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in oktober met 2,5 procent.

“De Amerikaanse data zullen de argumenten voor een renteverhoging van de Federal Reserve volgende maand waarschijnlijk versterken”, zei analist Michael Hewson van CMC Markets in aanloop naar de publicatie. Fed-voorzitter Jerome Powell spreekt later vandaag in Dallas en zou volgens de analist wat meer inzicht kunnen bieden in de visie van het Federal Open Market Committee.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaalde met 3,2 procent. De marktindex daalde van 327,2 naar 316,7.

Olie noteerde woensdag tot 1,0 procent hoger. “De [recente] duik van de olieprijs blijft echoën, terwijl het Brexit-optimisme wankelt”, aldus marktanalist Ken Odeluga van City Index.

De euro/dollar noteerde op 1,1268. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1280 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1290 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Macy’s rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal een nettowinst van 62 miljoen dollar, ofwel 0,20 dollar per aandeel, op een omzet van 5,4 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,27 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,15 dollar per aandeel. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent.

Ook Cisco komt woensdag nabeurs met bedrijfsresultaten. De Amerikaanse maker van netwerkapparatuur steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent.

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, daalde voorbeurs 6,9 procent. De Amerikaanse autoriteiten hebben een dagvaarding gestuurd naar Snap, vanwege mogelijke onrechtmatigheden rond de beursgang in 2017.

Amazon noteerde voorbeurs 0,9 procent hoger. De online retailer maakte dinsdag bekend zijn tweede hoofdkantoor te verdelen over twee locaties: New York en Arlington/Virginia.

Marihuanabedrijf Canopy Growth is in zijn fiscale tweede kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, terwijl de omzet minder steeg dan verwacht. Het aandeel leverde voorbeurs 8,4 procent in.

Vapotherm, een leverancier van samenhalingsapparaten, prijsde zijn beursgang dinsdag laat op 14 dollar per aandeel, wat aan de onderkant van de eerste afgegeven marge van 14 tot 16 dollar is.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.722,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 25.286,49 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.200,87 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.