Wall Street koerst dinsdag af op een overwegend lager slot, waarbij tegenvallende bedrijfsresultaten op het sentiment drukten.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,1 procent hoger op 18.542,02 punten, de S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2.161,69 punten en de Nasdaq daalde 0,4 procent tot 5.033,68 punten.

De handelsdag stond dinsdag met name in het teken van kwartaalcijfers. Op macro-economisch vlak stond slechts één publicatie op de agenda.

Met name de teleurstellende resultaten van Netflix maandag laat drukten op het sentiment. “Na de teleurstellende cijfers van Netflix gisteravond ging de aandacht dinsdag naar Amerikaanse techaandelen, waarbij de recente opmerkelijke rally van de Nasdaq nu overkocht lijkt”, aldus Chris Beauchamp, een analist van IG.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS in juni is gestegen. Sprake was van een stijging van 4,8 procent op maandbasis. Op jaarbasis daalde het aantal in aanbouw genomen woningen met 2,0 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg in juni met 1,5 procent.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,49 dollar lager op 45,45 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar 0,5 procent lager op 1,1017, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 1,2 procent daalde tot 1,3090.

Stijgers en dalers

Netflix kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat uit de kwartaalpublicatie van de videodienst bleek dat het concern in het tweede kwartaal weliswaar is gegroeid, maar fiks minder dan waarop werd gerekend. In het tweede kwartaal boekte Netflix een omzet van 2,1 miljard dollar, waarbij het krap 1,7 miljoen nieuwe abonnees aan zich wist te binden tot een totaal van meer dan 83 miljoen leden. Het aandeel daalde 13,9 procent.

Goldman Sachs noteerde pakweg een half uur voor sluit 1,4 procent lager, ondanks het feit dat de Amerikaanse bank in het tweede kwartaal de winst sterker dan verwacht heeft zien herstellen. De nettowinst van Goldman Sachs steeg van 1,05 miljard dollar een jaar eerder naar 1,82 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Johnson & Johnson steeg 1,7 procent, nadat het concern een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde en tevens zijn outlook verhoogde.

De resultaten van Philip Morris International vielen daarentegen tegen. Het concern noteerde 3,2 procent lager.

Lockheed Martin rapporteerde voorbeurs een hogere nettowinst en omzet over het tweede kwartaal en verhoogde tevens de winst- en omzetverwachting voor het volledige boekjaar. Het aandeel steeg 0,5 procent.

Microsoft rapporteert nabeurs zijn kwartaalresultaten. In aanloop naar de publicatie noteerde de techgigant 1,5 procent lager.

Yahoo won 0,4 procent, nadat de aangepaste winst van het internetbedrijf over het afgelopen kwartaal maandag laat teleurstelde.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.