Herstel zet door.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 5.257,95  punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 39.081,45 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 16.424,10 punten.

Het ingezette herstel na de scherpe verliezen van maandag zette woensdag door, nadat de Bank of Japan met de boodschap kwam dat een rentestijging op de korte termijn onwaarschijnlijk is zolang markten volatiel blijven.

Analist John Lynch van Comerica Wealth Management zei dat het belangrijk is dat de aandelenmarkt zijn opwaartse trend voortzet, nadat dinsdag het herstel werd ingezet, hoewel “de breedte [van dit herstel] niet geweldig is”, aldus Lynch.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 7 basispunten hoger op 3,954 procent, terwijl de tweejaarsrente 3 basispunten steeg tot 4,020 procent.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 6,9 procent. De marktindex steeg van 201,2 naar 215,1.

Later op de dag verschijnt het consumentenkrediet van juni.

Olie noteerde woensdag 2,7 procent hoger op 75,22 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,0923. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0920 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0930 op de borden. 

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak slechts de wekelijkse steunaanvragen op de agenda.

Bedrijfsnieuws 

Het aandeel Walt Disney daalde 3,1 procent, ondanks dat het bedrijf de verwachtingen overtrof en de outlook verhoogde.

Warner Music heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt, terwijl de omzet wat terugliep. Het aandeel steeg 2,8 procent na de cijfers.

CVS Health heeft bij de resultaten over het tweede kwartaal meer omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst per aandeel beter was dan verwacht, maar de outlook voor dit jaar werd wel verlaagd. Het aandeel daalde 1,0 procent na de cijfers.

Het aandeel Lyft daalde 13,6 procent, nadat het bedrijf met een wat teleurstellende outlook voor het derde kwartaal kwam. Desondanks schreef het bedrijf weer zwarte cijfers en boekte het meer omzet.

Reddit boekte hogere inkomsten en verkleinde het kwartaalverlies, waarmee het de verwachtingen van Wall Street overtrof. De aandelen daalden 9,5 procent.

Het verhuurbedrijf Airbnb waarschuwde voor tekenen van een vertraging van de vraag in de VS en kortere doorlooptijden voor boekingen wereldwijd. Het aandeel daalde 14,6 procent.

De fabrikant van elektrische voertuigen Rivian daalde met 5,4 procent. Het bedrijf rapporteerde grotere verliezen, omdat het geld bleef verliezen op elk voertuig dat het verkoopt.

Novo Nordisk daalde 8,1 procent. De farmaceutische gigant verlaagde zijn winstverwachtingen na een waardevermindering als gevolg van een mislukte geneesmiddelenproef. Desalniettemin blijft Novo moeite houden om aan de stijgende vraag naar zijn blockbusters Wegovy en Ozempic te voldoen.

De servermaker Super Micro Computer heeft zijn kwartaalomzet meer dan verdubbeld, maar de winst bleef beneden de verwachtingen. De aandelen van het bedrijf, dat Nvidia AI-chips gebruikt, daalden 17,9 procent.

Instacart, dat boodschappen bezorgt, steeg 4,9 procent. Het bedrijf dat formeel bekend stond als Maplebear boekte een omzetgroei met dubbele cijfers en overtrof daarmee de verwachtingen van Wall Street. 

Het biotechbedrijf Amgen zei dat het zijn inspanningen verdubbelde om de strijd aan te gaan met de afslankgiganten Eli Lilly en Novo Nordisk. Het aandeel daalde 5,8 procent, nadat de winst de verwachtingen overtrof.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.