Wall Street koerst vrijdag af op een hoger slot, waarmee de opwaartse trend van de drie voorgaande handelsdagen wordt voortgezet en de markt afrekent met de forse verliezen in reactie op het vertrek van de Britten uit de Europese Unie.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,2 procent hoger op 17.966,53 punten, de S&P 500 won 0,3 procent tot 2.104,41 punten en de Nasdag steeg 0,5 procent tot 4.865,33 punten.

De handelsvolumes waren vrijdag lager in aanloop naar het extra lange weekeinde in de VS, vanwege de viering van The Fourth of July maandag.

De voorgaande drie handelsdag steeg de Dow Jones Industrial al bijna 800 punten, ofwel 4,6 procent, de sterkste stijging in drie maanden sinds medio februari. De S&P steeg bijna 5 procent de afgelopen drie dagen, tevens de grootste driedaagse procentuele stijging sinds februari.

“De wereldwijde aandelenmarkten kregen een welkome boost deze week, nadat de zorgen over de Brexit langzaam wegzakten en het optimisme over een mogelijke interventie door centrale banken de risicobereidheid onder beleggers deed toenemen”, aldus Lukman Otunuga, een analist van FXTM.

De markt kreeg donderdag een extra steun in de rug nadat Bank of England gouverneur Mark Carney hintte op een renteverlaging door de Britse centrale bank deze zomer.

“Hoewel het sentiment deze week tekenen van herstel liet zien, moeten beleggers voorzichtig aangezien de risico-aversie ondanks deze rally wijdverbreid, terwijl de zorgen over de wereldwijde economie op de achtergrond blijven meespelen”, voegde Ottunuga toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni in een hoger tempo is gestegen dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex steeg van 50,7 in mei naar 51,3 in juni. Dit meldde Markit Economics.

Cijfers van het Institute for Supply Management lieten eenzelfde beeld zien. De ISM-inkoopmanagersindex steeg van 51,3 in mei naar 53,2 in juni.

De bouwuitgaven in de VS zijn in mei gedaald met 0,8 procent op maandbasis. Op jaarbasis was in mei sprake van een stijging van 2,8 procent.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,66 dollar hoger op 48,99 dollar.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de slotbel ten opzichte van de dollar op 1,1134.

Stijgers en dalers

Op bedrijfsvlak kon autoproducent Ford rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern over juni een 6,4 procent hogere omzet rapporteerde. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Tesla Motors won 2,6 procent, nadat de producent van elektrische auto’s donderdag laat meldde dat de Amerikaanse National Highway Safety Administration onderzoek doet naar Tesla’s autopilot-toepassing. Het onderzoek volgt na een dodelijk ongeluk in Florida met een Tesla Model S, waarbij het zelfbesturingssysteem werd gebruikt.

Apple won 0,5 procent, na berichten dat het concern verkennende gesprekken voert over de mogelijke overname van streamingservice Tidal.

Hewlett-Packard steeg 1,4 procent, nadat een rechtbank het concern donderdag in het gelijk stelde en Orcale oplegde de computermaker een schadevergoeding van 3 miljard dollar te betalen, voor acties die bijdroegen aan de ondergang van de eens goedverkochte high-end computers van HP.

Micron Technology verloor 9,2 procent, nadat de producent van geheugenchips donderdag een nettoverlies over het laatste kwartaal rapporteerde en tevens aankondigde banen te schrappen en kosten te gaan besparen.

Chipotle Mexican Grill verloor 2,3 procent, nadat de restaurantketen Mark Crumpacker, chief creative officer en development officer, op administratief verlof zette, na een aanklacht tegen hem in Manhatten vanwege vermeede betrokkenheid bij een cocaïne-bende.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.