(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 2.887,72 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 26.067,69 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent hoger op 7.826,97 punten.

Daarmee herstelden de Amerikaanse beurzen, na twee opeenvolgende dagen lager gesloten te zijn. Beleggers bleven zich richten op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast was de stijgende olieprijs een punt van focus, nadat twee olietankers werden beschadigt bij vermoedelijke aanvallen voor de kust van Iran, waardoor de spanningen tussen Teheran en Washington toenamen.

Analisten blijven wijzen op ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten als een risico voor de wereldwijde aandelenmarkten. Beleggers haalden steun uit de woorden van de Amerikaanse president Donald Trump een dag eerder. Trump zei geen deadline te hebben voor het opleggen van extra tarieven op Chinese goederen.

“Mijn deadline zit hier”, zei Trump wijzend naar zijn hoofd, eraan toevoegend dat hij een “gevoel” had dat een akkoord kan worden bereikt.

Oliefutures stegen fors, nadat twee olietankers werden aangevallen in de Straat van Hormuz, waarbij de Amerikaanse marine de schepen te hulp schoot.

Olie steeg tot 2,4 procent.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 8 juni licht is gestegen van 219.000 naar 222.000, terwijl de markt rekende op 215.000 aanvragen.

De Amerikaanse importprijzen zijn in mei op maandbasis gedaald met 0,3 procent, terwijl de exportprijzen met 0,2 procent daalden. Op jaarbasis namen de exportprijzen met 0,7 procent af en de importprijzen daalden met 1,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1279. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1273 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1287 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen in mei, gevolgd door de industriële productie van mei, de bedrijfsvoorraden van april en het consumentenvertrouwen in juni.

Bedrijfsnieuws

KKR heeft meer dan 2 miljard dollar opgehaald voor zijn beleggingsstrategie Global Credit Opportunities, meldden bronnen aan Dow Jones Newswires. De strategie richt zich vooral op zakelijke leningen.

KKR verkoopt zijn belang in de Zuid-Koreaanse batterijenmaker KCF Technologies voor 1 miljard dollar. KCF wordt overgenomen door het Koreaanse conglomeraat SKC. Het aandeel KKR won 0,2 procent.

Lululemon Athletica heeft zijn winstverwachting verhoogd. De verkoper van sportkleding meldde een omzetgroei van 20 procent. Het aandeel steeg 1,8 procent.

RH heeft de omzetverwachting naar boven bijgesteld, tot vreugde van beleggers, die vreesden voor de gevolgen van de handelsoorlog met China. RH haalt bijna de helft van zijn producten uit China. Het aandeel noteerde 19,3 procent hoger.

WalMart doekt de startup Jet.com op die het bedrijf drie jaar geleden kocht voor 3,3 miljard dollar. De Jet.com website blijft draaien, maar de medewerkers gaan op in de andere afdelingen van het retailconcern. Het aandeel WalMart daalde 0,5 procent.

Target verhoogt zijn dividend met 3 procent tot 0,66 dollar per aandeel, meldde de retailer donderdag. Het aandeel won 0,2 procent.

DryShips stond 23,4 procent hoger in de elektronische handel voorbeurs. De zeetransporteur kreeg een overnamebod van SPII Holdings, dat gecontroleerd wordt door de topman van DryShips, George Economou.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.