(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,9 procent tot 2.895,52 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 24.119,34  punten en de Nasdaq noteerde 2,2 procent hoger op 8.902,12 punten.
 
De Amerikaanse aandelenmarkten zagen zich dinsdag gesteund door optimisme over de versoepeling van de beperkingen in de economische activiteit in delen van de Verenigde Staten en Europa.

De staat Californië gaf de details vrij van de eerste stappen om de beperkingen, die al weken van kracht zijn, te verminderen. Retailers, waaronder kledingwinkels, boekhandelaren, sportwinkels en bloemisten, mogen vanaf vrijdag met inachtneming van strikte regels weer open. Andere staten, waaronder Florida, zijn ook begonnen met het opheffen van beperkingen.

“Het geeft investeerders het vertrouwen dat we ons [inmiddels] op het dieptepunt van de recessie bevinden en dat de situatie nu zou moeten verbeteren”, zei analist Lee Hardman van MUFG Bank. “We zijn nog steeds relatief voorzichtig: de zaken gaan in de goede richting, maar op korte termijn is er nog geen krachtig herstel”, voegde hij toe. “Een nieuwe golf besmettingen zou het vertrouwen van investeerders kunnen laten ontsporen en tot een veel trager economisch herstel leiden”, zei Hardman.

Europese stappen om economieën te heropenen hebben het optimisme en de hoop van investeerders aangewakkerd dat de Verenigde Staten dit voorbeeld zullen volgen, zei strateeg Stefan Hofer van LGT Bank Asia. “Mei, juni zal het keerpunt zijn voor het herstarten van de wereldwijde economische activiteit en dat is echt waar de markt naar uitkijkt”, zei hij. 

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de activiteit in de dienstensector is gekrompen. Cijfers van Markit Economics suggereerden een versnelling van de krimp, waarbij de index daalde van 39,8 in maart naar 26,7 in april. ISM rapporteerde een omslag van groei naar krimp in april met een indexniveau van 41,8, tegenover 52,5 in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0854. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0878 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0906 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag tot 19,5 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Dupont de Nemours heeft in het eerste kwartaal de aangepaste winst per aandeel hoger dan de analistenverwachting zien uitkomen, maar schreef onder de streep toch rode cijfers. Verder gaf het bedrijf ook geen inzicht op de verwachtingen voor het lopende boekjaar. In april trok Dupont vanwege de corona-uitbraak al de outlook voor 2020 in. Het aandeel steeg 0,8 procent.

Sysco heeft het afgelopen kwartaal een lagere omzet en winst geboekt en het ook minder goed gedaan dan analisten vooraf hadden verwacht. Het aandeel verloor 4,8 procent.

United Airlines daalde 1,7 procent. De luchtvaarder is van plan om vanaf oktober zijn management en administratieve staf met ten minste 30 procent te reduceren, vanwege de impact van het coronavirus. Minstens 3.450 mensen zullen door de maatregel hun baan verliezen.

IBM won 1,8 procent, nadat het concern een reeks nieuwe producten lanceerde op het gebied van kunstmatige intelligentie en cloud-computing.

L Brands en Sycamore Partners zien van hun plannen af om Victoria’s Secret te privatiseren. L Brands verloor 1,7 procent.

Beyond Meat en Disney komen nabeurs met cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.