(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkt lijkt daarmee de opwaartse trend te hervatten, na een matte handelsdag op dinsdag.

Wall Street verloor dinsdag, na maandag nog op recordniveaus te zijn gesloten, zijn momentum nadat de Republikeinse meerderheidsleider in de Senaat Mitch McConnell een poging van de Democraten blokkeerde om een stemming te houden over het sturen van grotere stimuleringscheques naar veel Amerikanen.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurde maandag een wetsvoorstel goed waarin werd voorgesteld om de rechtstreekse betalingen aan Amerikanen te verhogen van 600 naar 2.000 dollar. McConnell zei dinsdag dat de Senaat later zou ingaan op de eisen van president Donald Trump om de bedragen op de cheques te verhogen.

Daarnaast is er het optimisme over de uitrol van vaccins tegen het coronavirus. “We zullen nog een tijdje deze push-pull, vaccin versus virus, politiek versus economie in de markt zien”, zei strateeg Altaf Kassam van State Street Global Advisors. “November was een geweldige maand voor de markten en er zal altijd een adempauze zijn. December lijkt precies dat te zijn”, voegde hij toe.

De handelsvolumes zijn in de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw doorgaans dun, wat voor meer volatiliteit kan zorgen.

Op macro-economisch vlak verschijnen woensdag de inkoopmanagersindex van Chicago van december en de aanstaande woningverkopen in november en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,2288. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2246 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2247 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse hedgefonds Third Point van de activistische belegger Daniel Loeb heeft een belang opgebouwd in Intel en dringt er bij het bedrijf op aan dat de chipmaker zijn strategische alternatieven onderzoekt. Intel daalde voorbeurs 0,3 procent.

Moderna is in onderhandelingen met de overheid van Zuid-Korea om zijn coronavaccin te leveren. Het zou gaan om de levering van 40 miljoen doses van het vaccin. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,3 procent hoger.

Caterpillar steeg voorbeurs 0,9 procent, nadat Baird het aandeel als favoriet noemde voor 2021 en het koersdoel verhoogde van 206 naar 220 dollar.

Tesla won 1 procent, nadat analisten van Wedbush en Credit Suisse voorspelden dat de fabrikant van elektrische auto’s in het vierde kwartaal meer dan 180.000 exemplaren zal afleveren en daarmee in 2020 de 500.000 zal overtreffen.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 3.727,04 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 30.335,67 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 12.850,22 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.