(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren dinsdag pakweg een half uur voor de slotbel hoger.De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent naar 2.209,27 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 19.227,69 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 5.325,70 punten.

Het beleggerssentiment stond dinsdag echter onder druk vanwege de lagere olieprijs, na vier opeenvolgende dagen van winsten. Twijfel over de naleving van het vorige week overeengekomen OPEC-akkoord drukte op de olieprijs.

“Amerikaanse beurzen probeerden de winsten van gisteren verder uit te bouwen en openden iets hoger op zoek naar nieuwe recordhoogtes”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Voorbeurs werd bekend dat de arbeidsproductiviteit in het derde kwartaal is gestegen. De stijging bedroeg 3,1 procent, gelijk als in de voorlopige raming. De arbeidskosten stegen gedurende het kwartaal met 0,7 procent.

Tevens bleek het tekort op de Amerikaanse handelsbalans in oktober sterker te zijn gestegen dan was verwacht. Het tekort steeg van 36,4 miljard dollar in september naar 42,6 miljard dollar in oktober. Er was vooraf gerekend op een tekort van 42,1 miljard dollar.

Amerikaanse fabrieksorders zijn in oktober gestegen met 2,7 procent. De orders exclusief volatiele zaken als transportorders namen met 0,8 procent toe. Gerekend zonder defensie namen de orders toe met 2,9 procent. De orders voor duurzame goederen stegen met 4,6 procent op maandbasis.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,86 dollar lager, of 1,7 procent, op 50,93 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0718. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0748 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0766 op de borden.

Woensdag staan in de Verenigde Staten een drietal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport en het Amerikaans consumentenkrediet in oktober.

Bedrijfsnieuws

TherapeuticsMD steeg 10,9 procent, nadat de farmaceut maandag laat een positieve update publiceerde over een medicijn voor de behandeling van de menopauze.

Ford steeg 0,8 procent, nadat de Amerikaanse autoproducent een dag eerder bekendmaakte 2,8 miljard dollar te willen ophalen aan langlopende leningen.

Toll Brothers behaalde in het afgelopen kwartaal fors minder winst dan een jaar eerder, als gevolg van een last van 121 miljoen dollar voor herstelwerkzaamheden aan oudere huizen met gepleisterde muren. De Amerikaanse bouwer van luxe huizen rapporteerde een nettowinst van 114 miljoen dollar, tegen 147 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg echter sterk, en ook de pijplijn met opdrachten groeide met 14 procent tot 4,0 miljard dollar, van 3,5 miljard een jaar eerder. Het aandeel won 4,4 procent.

IntraLink Holdings steeg 16,6 procent, nadat Synchronoss Technologies voorbeurs bekendmaakte het concern over te nemen voor 821 miljoen dollar. Synchronoss Technologies verloor 12,8 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.