(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag af op een hoger slot van Wall Street, waarbij de Dow Jones Industrial Average verleidelijk dicht tegen het 20.000 punten niveau aanhikt en de Dow en de Nasdaq tussentijds recordniveau’s boekten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent naar 2.267,91 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 19.948,43 punten en de Nasdaq noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,4 procent hoger op 5.477,25 punten.

“De Amerikaanse markten blijven veerkrachtig, ondanks de aanhoudende stijging van de yields en de Amerikaanse dollar”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Volgens Craig Erlam van Oanda zijn beleggers vooral bezig hun posities af te bouwen voor de feestdagen, iets dat normaal is voor de tijd van het jaar, aldus de marktanalist.

Op macro-economisch vlak stonden dinsdag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,24 dollar hoger, of 0,5 procent, op 53,30 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0389. Het muntpaar noteerde bij de opening in Europa op 1,0400 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag op 1,0396.

Woensdag verschijnen in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak voorbeurs de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de bestaande woningverkopen in november. Tot slot komt de Amerikaanse Energy Information Administration met zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Bedrijfsnieuws

Facebook kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de Eruopese Commissie de social netwerksite beschuldigd van het verstrekken van misleidende informatie over de overname van de berichtendienst WhatsApp in 2014. Als Facebook schuldig wordt bevonden, riskeert het social media concern een boete van maximaal 1 procent van de omzet. Het aandeel verloor 0,2 procent.

General Mills kwam juist met een neerwaartse bijstelling van de outlook, nadat de winst en omzet in het afgelopen kwartaal daalden. Het voedingsconcern verwacht nu een daling van de omzet van tussen de 3 tot 4 procent. Eerder ging het concern nog uit van een vlakke tot 2 procent lagere omzet voor het huidige boekjaar. Het operationeel resultaat bij constante wisselkoersen stijgt naar verwachting tussen de 2 en 4 procent, waar eerder werd gerekend op een toename van tussen de 6 en 8 procent. Het aandeel verloor 2,8 procent.

Patheon kwam voor de openingsbel met vierde kwartaalcijfers. In de laatste drie maanden van zijn gebroken boekjaar steeg de omzet van 462 miljoen naar ruim 510 miljoen dollar. Onder de streep restte een winst van 44 miljoen dollar, tegenover circa 41 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel daalde 1,7 procent.

FedEx en Nike openen nabeurs de boeken en noteerden in aanloop naar de publicaties achtereenvolgens 0,1 procent hoger en 2,0 procent hoger.

Bank of America verkoopt zijn creditcard-activiteiten aan Lloyds Banking Group voor 1,9 miljard Britse pond, werd dinsdag bekend. Het aandeel Bank of America steeg 1,0 procent.

Praxair verloor 3,8 procent. Dinsdag kondigde de producent van industriële gassen aan dat de voorgenomen fusie met het Duitse Linde toch nieuw leven wordt ingeblazen.

Rite Aid steeg 5,3 procent nadat de drogisterijketen dinsdag bekend maakte dat men 865 winkels verkoopt voor 950 miljoen dollar aan Fred’s. De verkoop was een van de voorwaarden voor de voorgenomen miljardenfusie met Walgreen Boots.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.