De Amerikaanse futures wezen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street, vanwege de groeide overtuiging dat de Federal Reserve op korte termijn de rente niet gaat verhogen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 noteerden rond het middaguur 0,1 procent hoger en de Nasdaq futures noteerden vlak.

Het positieve sentiment van vorige week leek zich voor te zetten op de eerste handelsdag van de nieuwe maand, nu de verwachting dat de Fed de rente op de korte termijn zal verhogen lijkt te vervagen. De verwachting dat de Fed de rente verhoogt is gedaald van 18 procent naar 12 procent, bleek uit data van CME Group.

Op macro-economisch vlak staan maandag een drietal publicaties op de agenda. Markit Economics en de Institute for Supply Management komen om achtereenvolgens 15.45 en 16.00 uur met hun respectieve inkoopmanagersindexen voor de industrie over juli. Om 16.00 uur staan tevens de Amerikaanse bouwuitgaven in juni op de agenda.

Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het middaguur 1,1 procent lager op 41,16 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 1,2 procent lager op 43 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1162, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,4 procent lager noteerde op 1,3171.

Stijgers en dalers 

Tesla Motors en SolarCity konden maandag voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, na berichten dat de twee mogelijk maandag een fusie zouden aankondigen. Tesla steeg 0,3 procent en SolarCity won 7,5 procent.

Het Chinese taxibedrijf Didi Chuxing Technology neemt volgens bronnen Uber Technologies over. De Chinese zoekmachine Baidu, een investeerder in UberChina, verloor 3,6 procent, terwijl Alibaba, een investeerder in Didi, 0,6 procent steeg. Tencent, tevens een investeerder in Didi, noteerde 1,1 procent lager.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is vrijdag lager gesloten. De S&P 500 index sloot 0,2 procent hoger op 2.173,60,, terwijl de Dow Jones index 0,1 procent afstond tot 18.432,24, en de Nasdaq 0,1 procent toevoegde tot 5.162,13.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.