(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street, waarmee de markt op positieve toon aan de nieuwe maand begint en zich voorbereidt op een reeks macro-publicaties.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 noteerden rond het middaguur 0,2 procent hoger en de Nasdaq futures wonnen 0,3 procent.

“De eerste handelsdag van september markeert een symbolisch einde van de rustige zomerhandel,  waarbij de markt geld ziet terugstromen in de markt”, aldus analist Jasper Lawler van CMC Markets. “ISM-cijfers zijn belangrijke data die de Federal Reserve ter overweging meeneemt in zijn rentebesluit”, voegde hij toe refererend naar de data die later op de dag verschijnen.

Naast de ISM-inkoopmanagersindex voor de industrie van augustus staan donderdag tevens de wekelijkse steunaanvragen in de VS op de agenda, gevolgd door de arbeidskosten in het tweede kwartaal in de VS, de inkoopmanagersindex voor de industrie van Markit en de Amerikaanse bouwuitgaven in de VS van juli. Tot slot verschijnen de Amerikaanse autoverkopen in augustus.

Oktober-futures op een vat West Texas Intermediate noteerden donderdagochtend 0,1 procent lager op 44,65 dollar, terwijl november-futures op een vat Brent 0,3 procent daalden tot 46,75 dollar.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vrijwel vlak op 1,1146.

Stijgers en dalers

Salesforce.com kan donderdag voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het softwarebedrijf woensdag een lager dan verwachte outlook afgaf voor het huidige kwartaal. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 6,9 procent lager.

Charter Communications won 4,6 procent. Het kabelbedrijf is vanaf vandaag een S&P 500-component.

Campbell Soup en Vera Bradley komen voorbeurs met hun kwartaalcijfers en noteren in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens vlak en 1,4 procent hoger.

Slotstanden

Wall Street is woensdag lager gesloten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 18.400,88 punten, de S&P 500 verloor 0,2 procent op 2.170,95 punten en de Nasdaq daalde 0,2 procent op 5.213,22 punten.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.