(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets ligt het zwaartepunt van de handelsdag bij de publicatie van het Beige Book. “Als het Beige Book dezelfde boodschap afgeeft als de Empire State index en bestedings- en inflatie-data kan de dollar verder onder druk komen te staan”, aldus Aslam. “Als er één ding zeker is, is het dat Trump niet in staat zal zijn te leveren wat hij heeft belooft”, voegde hij toe. “Hoewel de markt dit op zekere hoogte reeds heeft ingeprijsd, zou het naïef zijn om te denken dat verder nalatigheid van Trump geen effect zal hebben op de dollar en de aandelenmarkten”, aldus Aslam.

Daarnaast richt de markt zijn vizier op een reeks kwartaalresultaten. “De markt lijkt meer geïnteresseerd in bestraffing van de bedrijven die niet aan de hoge verwachtingen voldoen en het nemen van winsten na positief nieuws in plaats van het belang uit te breiden”, zei marktanalist Colin Cieszynski van CMC Markets.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,3 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij de markt zorgen over de verkiezingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk terzijde schoof om het vizier te richten op kwartaalcijfers.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend overwegend lager, vanwege het lagere slot van Wall Street en geopolitieke kwesties. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,1 procent tot 18.432,20 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,8 procent op 3.170,69 punten.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde staten vorige week is gedaald. De marktindex daalde 1,8 procent tot 395,6.

De Amerikaanse Energy Information Administration komt later op de dag met het wekelijkse olievoorradenrapport, gevolgd door het Beige Book van de Federal Resereve.

Boston Fed-voorzitter Eric Rosengren spreekt woensdag aan het Bard College Levy Economics Institute. Het thema van de bijeenkomst luidt “America First and Financial Stability”.

Olie noteerde woensdag vlak. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 52,82 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,1 procent duurder werd op 54,94 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0725. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0718 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0733 op de borden.

Bedrijfsnieuws

EBay en Qualcomm kunnen woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. De twee bedrijven publiceren nabeurs kwartaalcijfers en noteren in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 0,9 en 0,3 procent hoger.

IBM noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,4 procent lager, nadat het concern dinsdag nabeurs teleurstellende omzetcijfers rapporteerde.

Zakenbank Morgan Stanley boekte in het eerste kwartaal een hogere nettowinst en omzet. De resultaten overtroffen de verwachtingen. Het rendement op eigen vermogen, een belangrijke maatstaf voor de winstgevendheid, bedroeg in het eerste kwartaal 10,7 procent, versus 6,2 procent eind maart 2016 en 8,7 procent ultimo december 2016. Het aandeel steeg 2,2 procent.

American Express publiceert nabeurs resultaten. Het aandeel steeg voorbeurs 0,3 procent.

Yahoo noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger. Het internetbedrijf dat inmiddels is verkocht aan Verizon boekte dinsdag nabeurs over het eerste kwartaal een hogere winst en omzet.

BlackRock heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere omzet en winst geboekt en zag bovendien het beheerd vermogen flink groeien. Het beheerd vermogen steeg met 14 procent op jaarbasis tot 5,42 biljoen dollar. Het aandeel daalde 0,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.342,19 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 20.523,28 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 5.849,47 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties