(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

De ogen van beleggers blijven gericht op de tienjaarsrente, die nog altijd dichtbij de drie procent noteert. Hogere obligatierendementen hebben de neiging op de aandelenkoersen te drukken omzet ze de financieringskosten voor bedrijven verhogen. De rente trok zich dinsdag echter licht terug, waardoor de druk op de Amerikaanse indexen afnam.

“De tienjaarsrente in de Verenigde Staten zal deze week nauwlettend worden gevolgd, aangezien deze gisteren minder dan 0,3 basispunten onder de benchmarkt van 3 procent noteerde”, zei marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Bedrijfsresultaten zijn dinsdag het tweede belangrijke punt van focus, met een stortvloed van bedrijven die voorbeurs kwartaalcijfers publiceerden.

De macro-economische agenda is matig gevuld. Er zijn cijfers over de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen berekend door The Conference Board.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 68,88 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,3 procent duurder werd op 74,91 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2206. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,2204 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2299 op de borden.

Bedrijfsnieuws

United Technologies steeg in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent, nadat het concern zijn outlook voor het hele jaar verhoogde en beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Coca-Cola steeg 0,9 procent. De softdrinkgigant boekte licht beter dan verwachte resultaten.

Travelers Cos. daalde 2,9 procent, na tegenvallende resultaten.

3M noteerde voorbeurs 4,5 procent lager. Hoewel het concern dinsdag kwartaalcijfers rapporteerde die conform de verwachtingen waren, stelde de outlook voor het hele boekjaar teleur.

Caterpillar steeg 4,2 procent. De fabrikant van bulldozers heeft in het eerste kwartaal van 2018 bijna een derde meer omzet geboekt en zag ook de winst sterk oplopen, waardoor de verwachtingen voor heel het jaar ook omhoog konden.

Verizon heeft in het vierde kwartaal de winst veel harder zien stijgen dan de omzet. Het aandeel steeg 3,5 procent.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, publiceerde maandag na de slotbel kwartaalcijfers die de verwachtingen ruim overtroffen dankzij het belang in Uber Technologies. Een analist, die de waarde van het Uber-belang op 3 miljard dollar had ingeschat, leek gelijk te krijgen, aangezien de post aandelenbelangen 3,03 miljard bijdroeg aan de winst.

Alphabet boekte een nettowinst van 9,4 miljard dollar, tegen 5,4 miljard dollar een jaar eerder, terwijl de omzet met 26 procent steeg tot ruim 31 miljard dollar. . Het aandeel daalde voorbeurs 0,4 procent.

Farmaceutisch concern Eli Lilly heeft in het eerste kwartaal van 2018 een verlies weten om te buigen in een nettowinst en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot maandag fractioneel lager op 24.448,69 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won juist nipt en eindigde op 2.770,29 punten. De Nasdaq index daalde 0,3 procent naar 7.128,60 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.