(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Het optimisme over een handelsdeal geeft de beurzen wereldwijd vleugels. Presidennt Donald Trump herhaalde woensdag maar weer eens dat de handelsbesprekingen met China “heel goed verlopen”. Dit voedde de hoop in de markt op een tussentijdse overeenkomst tussen de twee grootste economieën ter wereld.

“Trump heeft een verkiezing te winnen en het zou goed zijn als hij vooruitgang boekt op het handelsfront”, zei econoom Kallum Pickering van Berenberg. De econoom voegde eraan toe dat de economische vertraging van de Chinese economie en de politieke problemen in Hongkong Beijing mogelijk stimuleren om tot een akkoord met Washington te komen.

Vannacht zei ook Beijing dat de onderhandelingen netjes op koers liggen.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het Amerikaans handelstekort is gedaald van 51,1 miljard dollar in september naar 47,2 miljard dollar in oktober. De export daalde 0,2 procent, terwijl de import zelfs met 1,7 procent daalde.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 30 november gedaald. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 203.000. Een week eerder stond de teller nog op 213.000.

Later op de dag volgen de fabrieksorders van oktober.
 
Daarnaast kan de OPEC-vergadering in Wenen rekenen op de aandacht van de markt. Het oliekartel overlegt over een verlenging van het productieverlagingsakkoord. Daarbij is het mogelijk dat de huidige productiebeperking van 1,2 miljoen vaten per dag naar 1,6 miljoen vaten gaat.

Olie noteerde donderdag rond het middaguur tot 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Tiffany daalde voorbeurs 0,1 procent, nadat de Amerikaanse juwelier met tegenvallende resultaten naar buiten kwam. Zowel de winst als de omzet stelde teleur.
 
Kroger boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 263 miljoen dollar, ofwel 0,32 dollar per aandeel, op een omzet van krap 28 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,47 dollar tegenover 0,48 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde economen rekenden op een winst van 0,49 dollar per aandeel. Kroger daalde voorbeurs 2,0 procent.

Dollar General won voorbeurs 2,8 procent. De retailer boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 365,6 miljoen dollar, ofwel 1,42 dollar per aandeel, op een omzet van 7 miljard dollar.

Slack Technologies noteerde voorbeurs 4,5 procent hoger, nadat de aanbieder van communicatiediensten voor bedrijven woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde.

De Federal Trade Comission heeft zijn onderzoek naar de marktdominantie van Amazon.com uitgebreid naar de cloud-activiteiten van het bedrijf. Het aandeel noteerde desondanks voorbeurs 0,1 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,6 procent hoger op 3.112,76 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 27.649,78 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 8.566,67 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties