Wall Street koerste maandag af op een lager slot, waarbij de markt een pas op de plaats maakte in aanloop naar het Fed-rentebesluit komende woensdag.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,6 procent lager op 18.468,64 punten, de S&P 500 verloor 0,5 procent tot 2.165,17 punten en de Nasdaq daalde 0,2 procent tot 5.091,11 punten.

De stijging vorige week van de S&P 500 en de Dow naar recordniveau’s suggereert dat beleggers niet bezorgd zijn over de gevolgen van het Britse besluit om uit de Europese Unie te stappen”, aldus Maris Ogg, president en oprichtster van Tower Bridge Advisors. Ogg waarschuwde ervoor niet te veel te lezen in de huidige niveau’s, omdat de handelsvolumes over het algemeen laag zijn. “Mensen veronderstellen dat er niet veel zal gebeuren omdat de Federal Reserve waarschijnlijk een verhoging van de rente uitstelt tot na de presidentsverkiezingen”, voegde zij toe.

Dinsdag start de Federal Open Market Committee met de tweedaagse beleidsvergadering, resulterend in het Fed-rentebesluit woensdag. Marktvolgers rekenen erop dat de centrale bank de rente stabiel houdt en mogelijk zal afzien van het afgeven van signalen dat de centrale bank van plan is de rente in september te verhogen, vanwege de aanhoudende onzekerheid over de economische vooruitzichten.

Een dag later, donderdag en vrijdag, houdt het beleidscomité van de Bank of Japan zijn tweedaagse beleidsvergadering, gevolg door het rentebesluit. De bijeenkomst zal nauwgezet gevolgd worden vanwege tekenen dat de centrale bank het monetair beleid verder zal verruimen, vanwege de sterkere yen, in navolging op de Brexit-stemming, en een vertraging van de economie.

Op macro-economisch vlak stonden maandag geen publicaties geagendeerd.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,06 dollar lager op 43,13 dollar.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de slotbel in de VS ten opzichte van de dollar op 1,0991.

Stijgers en dalers

Telecombedrijf Sprint kon maandag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het bedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers rapporteerde. Het aandeel steeg 27,3 procent.

Micron Technology won 6,5  procent, nadat het bedrijf vrijdag de plannen voor een claimemissie goedkeurde.

Texas Instuments, Gilead Sciences en Express Scripts Holding publiceren nabeurs kwartaalcijfers en noteren achtereenvolgens 0,8 procent en 2,5 procent hoger en 1,9 procent lager.

Verizon verloor 0,6 procent, nadat het bedrijf bekendmaakte Yahoo over te nemen voor 4,83 miljard dollar. Het aandeel Yahoo daalde 2,2 procent.

Amazon.com verloor 1,1 procent, nadat Wedbush Securities het koersdoel verhoogde van 775 naar 835 dollar.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.