(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 3.862,71 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 31.473,36 punten en de Nasdaq noteerde 1,4 procent lager op 13.342,18 punten.    

Alle ogen waren dinsdag gericht op Fed-voorzitter Jerome Powell op de eerste dag van zijn halfjaarlijkse verklaring over het monetaire beleid tegenover het Amerikaans Congres. De Federal Reserve blijft een zeer verruimend beleid voeren totdat de Amerikaanse economie verder is hersteld van de coronacrisis, zei Powell. “De economie is nog ver verwijderd van onze werkgelegenheids- en inflatiedoelen”, voegde hij toe. Daarom zal de Fed de Amerikaanse economie blijven ondersteunen met rentes rond de nul procent en grote opkoopprogramma’s, totdat er “aanzienlijk meer vooruitgang” is geboekt in het herstel.

Een sterke stijging de afgelopen dagen van de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties heeft de belangstelling van beleggers voor risicovollere activa, waaronder aandelen, doen afnemen. Met name aandelen van technologiebedrijven, die de bredere markt vorig jaar juist ondersteunden, staan momenteel onder druk.

“De stijging van de obligatierendementen zorgt er natuurlijk voor dat beleggers en markten hun visie op aandelen opnieuw onder de loep nemen”, zei marktanalist Paul Jackson van Invesco. “Investeren in staatsobligaties begint voor het eerst in maanden aantrekkelijker te lijken”, zei hij. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de huizenprijzen in de grootste stedelijke regio’s van de Verenigde Staten in december verder zijn gestegen. De huizenprijzen in de tien grootste regio’s stegen op jaarbasis met 9,8 procent, terwijl in de twintig grootste regio’s in december sprake was van een stijging van 10,1 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in februari gestegen. De index steeg van 88,9 in januari naar 91,3 in februari.

De euro/dollar noteerde op 1,2155. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2142 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2154 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag tot 0,2 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de nieuwe woningverkopen in januari en de wekelijkse olievoorraden.    

Bedrijfsnieuws

Techzwaargewichten als Tesla, Apple, Amazon en Microsoft stonden dinsdag onder druk. Tesla daalde 4,0 procent, Apple verloor 0,9 procent en Amazon noteerde 1,2 procent lager. Microsoft verloor 1,0 procent.

Home Depot opende de boeken over het vierde kwartaal. In de verslagperiode werd een hogere omzet geboekt omdat de doe-het-zelfketen bleef profiteren van lockdownmaatregelen waardoor consumenten zelf gingen klussen. De vergelijkbare omzet in thuismarkt Amerika steeg met 25 procent. De winst per aandeel van 2,65 dollar was beter dan de 2,63 dollar die analisten voorspelden. Het aandeel daalde echter 3,5 procent.

Warenhuisketen Macy’s won 2,5 procent, nadat de kwartaalcijfers beter dan verwacht waren. De aangepaste winst van 0,80 dollar per aandeel was ruimschoots meer dan de 0,11 dollar waar de markt op rekenden. De door analisten voorspelde omzet van 6,5 miljard dollar kwam in werkelijkheid uit op 8,3 miljard dollar. De outlook voor het lopende boekjaar was redelijk in lijn met de analistenverwachting.

Snap steeg 5,4 procent, nadat leidinggevenden een omzetgroei van 50 procent voorspelden voor meerdere jaren.

Wells Fargo verkoopt zijn vermogensbeheertak aan GTCR en  Reverence Capital voor 2,1 miljard dollar. De deal wordt naar verwachting in de tweede jaarhelft afgerond. Het aandeel daalde 1,0 procent.

Nikola onthulde dinsdag details van zijn programma voor vrachtwagens die rijden op waterstof en met een actieradius van 500 tot 900 mijl. Het aandeel verloor 6,5 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties