Wall Street koerst maandag af op een lager slot, waarbij de Amerikaanse beurs het opwaarts momentum na het positief Amerikaans banenrapport van vrijdag niet wist vast te houden.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,2 procent lager op 18.511,72 punten, de S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2.178,56 punten en de Nasdaq daalde 0,3 procent tot 5.206,64 punten.

Tussentijds noteerde de S&P 500 echter op een recordniveau, nadat vrijdag uit cijfers van het Amerikaans ministerie van Arbeid bleek dat het aantal banen in de VS in juli is gestegen met 255.000 banen. De markt interpreteerde de beter dan verwachte data als een signaal dat de Federal Reserve op de korte termijn een renteverhoging zou kunnen overwegen, maar ziet in de cijfers tevens een bevestiging van de gezondheid van ’s werelds grootste economie.

Met name de energiesector zat maandag in de lift, vanwege de hogere olieprijs, na berichten over een mogelijke hervatting van gesprekken over de introductie van een productieplafond als de olieprijs verder blijft dalen. De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,22 dollar hoger op 43,02 dollar.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de slotbel ten opzichte van de dollar vlak op 1,1084, terwijl het Britse pond ten opzichte van de greenback 0,2 procent daalde tot 1,3038.

Stijgers en dalers

Tyson Foods steeg 0,5 procent, nadat het vlees en voedingsmiddelenconcern zijn outlook verhoogde voor 2016, terwijl het concern over zijn fiscale derde kwartaal een hogere winst op een gedaalde omzet rapporteerde.

Sectorgenoot Dean Foods kwam met cijfers die de markt teleurstelden. In het tweede kwartaal steeg de nettowinst weliswaar van 27 miljoen naar 33 miljoen dollar, maar de aangepaste winst per aandeel van 0,38 dollar was onder de 0,40 dollar die geraadpleegde analisten hadden voorzien, De omzet daalde van 2 miljard naar 1,85 miljard dollar. Het aandeel daalde 3,5 procent.

Farmaceut Allergan verloor 2,6 procent. De producent van Botox heeft in het tweede kwartaal een groter verlies geboekt, terwijl de omzet fractioneel steeg.

Sectorgenoten stonden maandag tevens onder druk. Merck verloor 2,0 procent en Pfizer daalde 1,7 procent.

Mattress Firm steeg 114,3 procent, nadat het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International meldde het concern over te willen nemen voor circa 2,4 miljard dollar in contanten, ofwel 64 dollar per aandeel.

BlackRock sloot 0,9 procent lager, nadat Goldman Sachs het aandeel van zijn favorietenlijst verwijderde. American International Group steeg 0,5 procent, nadat de Amerikaanse bank het concern juist op de favorietenlijst plaatste.

Wal-Mart neemt Jet.com over voor ongeveer 3 miljard dollar. Dit meldden de twee bedrijven vanmiddag. Wal-Mart daalde 0,6 procent.

Exxon Mobil steeg 1,2 procent en Chevron won 0,6 procent, vanwege de hogere olieprijs.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.