Wall Street koerst dinsdag af op een lager slot, vanwege hernieuwde zorgen over de Brexit.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor het luiden van de slotbel 0,7 procent lager op 17.818,19 punten, de S&P 500 futures daalden 0,9 procent tot 2.084,78 punten en de Nasdaq noteerde 1,1 procent lager op 4.811,41 punten.

“De scepsis kroop vandaag terug in de markt, na de Brexit-rally van vorige week”, zei Eric Wiegand, portefeuille manager van Private Client Reserve. “De markt is niet dichter bij een oplossing.”

De markt liet tussentijds een kortstondig herstel zien nadat FBI-directeur James Coney meldde dat het agentschap bij het Amerikaanse ministerie van justitie heeft aanbevolen geen aanklacht  in te dienen tegen de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton in verband met het versturen een opslaan van e-mails met gevoelige overheidsinformatie via en op private servers.

De aandelenmarkten voegden zich dinsdag naar de valuta- en obligatiemarkten, na de door liquiditeit gedreven rally van vorige week, toen de aandelenmarkten stegen, terwijl de rendementen van obligaties tot hun laagste niveau’s ooit daalden en het Britse pond sterk onder druk stond.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag in de VS bekend dat de inkoopmanagersindex van de regio New York in juni is gestegen van 37,2 in mei naar 45,4 in juni. Daarnaast werd bekend dat de Amerikaanse fabrieksorders in mei zijn gedaald met 1,0 procent.

Het hoogtepunt deze week wordt het Amerikaans banenrapport, dat vrijdag gepland staat. Na een teleurstellende stijging van het aantal banen in de VS in mei van 38.000 banen, rekenen vooraf door MarketWatch geraadpleegde economen op een stijging in juni van 175.000 banen.

Het muntpaar euro/dollar noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,7 procent lager op 1,1076. Het Britse pond daalde ten opzichte van de greenback 1,9 procent tot 1,3031.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 2,39 dollar lager op 46,60 dollar.

Stijgers en dalers

De oliesector stond dinsdag onder druk, vanwege de lagere olieprijs. Southwestern Energy verloor 11,2 procent, Transocean zakte 6,4 procent en Exxon Mobil daalde 1,3 procent.

Chevron verloor 0,9 procent, na het nieuws dat het bedrijf zich samen met Exxon heeft gecommitteerd aan de uitbreiding van een olieproject in Kazachstan voor 36,8 miljard dollar.

Oppenheimer verlaagde zijn adviezen en koersdoelen voor Citigroup en Bank of America. Citigroup verloor 3,6 procent en Bank of America daalde 3,4 procent.

McDonald’s steeg 0,2 procent, nadat de hamburgerketen een rechtszaak won in de Europese Unie over het gebruik van “Mac” of “Mc” door andere bedrijven.

Harley-Davidson daalde 11,9 procent, nadat RW Baird het advies op de motorfietsenfabrikant verlaagde.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.