Wall Street koerst dinsdag af op een lagere opening van Wall Street, vanwege een zwakkere dollar en zwakke macro-data.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,3 procent lager tot 18.582,09 punten, de S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2.182,19 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 5.239,48 punten.

De Amerikaanse beurzen kwamen onder druk te staan nadat New York Fed-voorzitter William Dudley tijdens een televisie interview meldde dat een nieuwe renteverhoging van de Fed steeds dichterbij komt en dat de kans dat de Amerikaanse centrale bank de federal funds rate tijdens de volgende bijeenkomst in september verhoogt aanwezig is.

Op macro-economisch vlak werd reeds voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de VS in juli zoals verwacht gelijk zijn gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de inflatie 0,8 procent tegen 1,0 procent in juni.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juli gestegen. Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg in juli met 2,1 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,211 miljoen. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in juli licht met 0,1 procent op maandbasis tot 1,152 miljoen.

De industriële productie in de Verenigde Staten is in juni gestegen. De productie binnen de Amerikaanse industrie steeg met 0,7 procent. De capaciteitsbenutting steeg in juli van 75,4 naar 75,9.  

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,84 dollar hoger op 46,58 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1275, terwijl het Britse pond tegenover de greenback op 1,3035 noteerde.

Stijgers en dalers

Home Depot kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Amerikaanse doe-het-zelf-keten over het tweede kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde. Het bedrijfsresultaat verbeterde van 3,6 miljard tot circa 3,9 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,4 miljard dollar, tegenover 2,2 miljard dollar een jaar eerder. De omzet nam met 6,6 procent toe, van 24,8 miljard tot 26,5 miljard dollar. Het aandeel verloor 0,6 procent.

Dick’s Sporting Goods steeg na de publicatie van tweede kwartaalcijfers 7,7 procent. De retailketen deed het boven verwachting met een hogere winst en omzet en stelde de outlook voor heel het boekjaar opwaarts bij.

Apple stond ook in de aandacht, nadat bekend werd dat de vermaarde belegger Warren Buffett via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway zijn belang in Apple heeft verhoogd. Inmiddels houdt Berkshire voor grofweg 1,5 miljard dollar aan aandelen Apple, nadat het fonds ruim 5,4 miljoen aandelen bij kocht. Het aandeel steeg 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.