(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

De Dow Jones futures staan 0,1 procent lager, en de S&P 500 futures staan 0,2 procent af.

De verliezen komen stond na een recente winstrally, die aangewakkerd werd door het woensdagavond genomen rentebesluit van de Federal Reserve, de lagere dollar en hogere olieprijzen. 

Olieprijzen zetten vrijdag druk op het sentiment. Olie noteerde in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent op 45,62 dollar, terwijl een november-future Brent 1,1 procent lager bewoog op 47,12 dollar. 

Beleggers zetten zich schrap voor de vergadering van grote olie exporterende landen in de komende week. De algemene aanname is dat OPEC zwaargewichten zoals Saoedi-Arabië, Iran en Irak, niet in staat zijn om een consensus te smeden.

Beleggers zijn vrijdag daarnaast in afwachting van macro-economische data over de industriële activiteit, die na de openingsbel verschijnen,  evenals een aantal toespraken van functionarissen van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1210. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1182 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1204 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Marriott International heeft de overname van Starwood Hotels & Resorts Worldwide afgerond. Dit maakte de hotelketen vrijdag bekend. Met de fusie tussen beide ondernemingen, die een waarde van 13 miljard dollar vertegenwoordigt, is de grootste hotelketen ter wereld ontstaan. Het nieuwe bedrijf heeft ongeveer 5.700 hotels in meer dan 110 landen en beschikt over circa 1,1 miljoen kamers. De afronding volgt enkele dagen nadat de Chinese autoriteiten als laatste toezichthouder hun goedkeuring gaven aan de overname. Het aandeel Marriott noteerde 0,6 procent lager in de elektronische voorbeurshandel.

Verschillende staalfabrikanten zijn van plan om een klacht in te dienen bij het Amerikaanse ministerie van Handel tegen Chinese staalproducenten die hun leveringen via Vietnam sturen om zo Amerikaanse invoertarieven te vermijden. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag. De klacht zal worden ingediend door de Amerikaanse staalconcerns U.S. Steel, Nucor en AK Steel, en het in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag, net als een dag eerder, hoger gesloten, waarbij de markten nog reageerden op het woensdagavond genomen rentebesluit van de Federal Reserve, de lagere dollar en hogere olieprijzen. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent naar 2.177,18 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent tot 18.392,46 punten en de Nasdaq noteerde 0,8 procent hoger op 5.339,52 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.