(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het rood.

Twijfel over een snelle terugkeer naar het normale leven bepaalt ook donderdag het sentiment, nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve woensdag waarschuwde dat het herstel tijd kan vergen, waardoor liquiditeitsproblemen in solvabiliteitsproblemen kunnen veranderen.

“Het idee van een V-vormig herstel is aan het afnemen”, zei strateeg Sara Walker van BMO Private Bank. “De gedachte is dat dit langer zal duren, dus meer cyclische bedrijven, zoals in de industrie, zullen het langer moeilijk hebben dan verwacht”, voegde zij toe.

“De woorden van Powell waren een klap voor het optimisme dat de afgelopen weken op markten is ontstaan”, zag ook analist Raffi Boyadjian van XM.

Daarnaast spelen de zorgen over een mogelijke opleving van de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten de markt al weer een paar dagen parten. Trump zei woensdag in een interview met Fox Business News, dat donderdag werd uitgezonden, dat hij niet opnieuw zal onderhandelen over de handelsdeal die eerder dit jaar met Beijing werd gesloten. Hij zei tevens teleurgesteld te zijn in de wijze waarop China de uitbraak van het coronavirus aanpakte.

Trump merkte in het interview verder op dat het een “geweldige tijd” is om een sterke Amerikaanse dollar te hebben. “Weet je, we betalen nul rente”, zei hij tegen de zakenzender. “Dat is nog nooit gebeurd…we betalen zo weinig. Iedereen wil in de dollar stappen omdat we hem sterk hebben gehouden. Ik heb hem sterk gehouden”, zei Trump.

De euro/dollar noteerde op 1,0789. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0818 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0816 op de borden.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week is gedaald met 195.000 op weekbasis naar net geen 3 miljoen aanvragen. De markt had overigens gerekend op 2,7 miljoen steunaanvragen. Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen bedroeg 22,8 miljoen.

De Amerikaanse importprijzen zijn in april gedaald met 2,6 procent, terwijl de markt rekende op een daling van 3 procent.

Uit het maandrapport van het Internationaal Energie Agentschap bleek donderdag dat de wereldwijde olieaanvoer in mei tot zijn laagste niveau in negen jaar zal dalen. De wereldwijde olieproductie zal in mei met een “spectaculaire” 12 miljoen vaten per dag terugvallen tot 88 miljoen vaten, terwijl de vraag in mei nog altijd 20 miljoen vaten per dag lager ligt dan vorig jaar. Olie noteerde donderdag tot 2,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Cisco kan donderdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse technologiebedrijf woensdag nabeurs een beter dan verwachte kwartaalwinst rapporteerde, terwijl de omzet onder druk stond door de corona-uitbraak. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger.

Tyson Foods verlaagt de prijzen die het supermarkten en restaurants in rekening brengt voor rundvlees, nadat er bij vleesverwerkende fabrieken verstoringen ontstonden door de corona-uitbraak en de prijzen opliepen. Het aandeel daalde voorbeurs 1,3 procent.

CVS Health opent circa 12 nieuwe coronatestlocaties op vrijdag. Het aandeel won 1,0 procent.

3M verloor voorbeurs 0,4 procent, nadat de maker van onder meer Post-It over april een omzetdaling van 11 procent rapporteerde.

Intelsat heeft om faillissementsbescherming gevraagd. De satelliet-operator heeft voor circa 14,5 miljard dollar aan schulden uitstaan, maar hoopt met de veiling van een spectrum voor 5G-netwerken voldoende op te halen om door te kunnen. Dit spectrum wordt momenteel nog gebruikt door satellietexploitanten, maar de Federal Communications Commission wil dat het spectrum beschikbaar komt voor 5G-netwerken. Het aandeel verloor voorbeurs 35,7 procent.

De koers van Abbott Laboratories staat onder druk na berichten dat een door het bedrijf ontwikkeld apparaat om het coronavirus op te sporen de helft van de positieve gevallen miste. Het aandeel daalde 2,9 procent.

Applied Materials komt donderdag nabeurs met kwartaalcijfers.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,8 procent lager op 2.820,00 punten. De Dow Jones index eindigde 2,2 procent in het rood op 23.247,97 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 8.863,17 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties