WALL STREET 2 Wall Street lijkt zich rond het middaguur op te maken voor een lagere opening, na tegenvallende macro-economische cijfers uit China en nadat een renteverlaging door de centrale bank van Australië de zorgen over staat van de mondiale economie opnieuw aanwakkerde. De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 futures noteerden rond het middaguur 0,7 procent lager en de futures op de Nasdaq 100 verloren 0,8 procent. Analist Augustin Eden van Accendo Markets stelde dat de negatieve openingsindicatie voor Wall Street volgde op het laatste nieuws uit China en Australië. De industriële activiteit in China daalde in april harder dan verwacht. De inkoopmanagersindex noteerde op 49,4 in april, tegenover 49,7 een maand eerder.

De renteverlaging in Australië wordt aan de andere kant van de wereld geïnterpreteerd als een panieksignaal, waardoor de Australische dollar sterk is verzwakt, aldus Eden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS een tweetal publicaties op de agenda. Kort na opening van de handel verschijnt de inkoopmanagersindex voor de regio New York en lopende de dag komen de autoverkopen in Amerika in april door. Voorzitter Loretta Mester van de Cleveland Fed neemt dinsdag zitting in een panel en voorzitter Dennis Lockhart van de Atlanta Fed zal in Jacksonville een speech geven over de economische vooruitzichten en het monetair beleid. Futures op een vat West Texas Intermediate noteerden rond het middaguur 1,3 procent lager op 44,19 dollar en Brent daalde 1,1 procent in prijs tot 45,34 dollar. De euro noteerde ten opzichte van de dollar 0,4 procent hoger op 1,1581 dollar. De goudprijs kruipt na een mindere dag opnieuw richting $1.300. Bedrijfsnieuws De aan olie gerelateerde fondsen stonden voorbeurs onder druk, vanwege de tegenvallende macrocijfers uit China en de lagere olieprijs. Exxon noteerde 1,2 procent lager, Chevron verloor 0,9 procent en SeaDrill daalde 7,0 procent. Halliburton is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, als gevolg van hoge eenmalige lasten. De oliedienstverlener boekte in de eerste drie maanden van 2016 een operationeel verlies 3,1 miljard dollar, bij een omzetdaling van ruim 40 procent naar 4,2 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager. Farmaceut Pfizer heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt en verhoogde de outlook voor het gehele boekjaar. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent. Clorox steeg voorbeurs 1,1 procent, nadat de producent van huishoudartikelen beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde en de outlook voor het hele boekjaar verhoogde Archer Daniels Midland noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent lager, nadat de distributeur en verwerker van landbouwgewassen een sterker dan verwachte daling van winst en opzet rapporteerde over de eerste drie maanden van 2016. Slotstanden De Amerikaanse beurzen zijn maandag ondanks zwakke macro-economische cijfers en een lagere olieprijs hoger gesloten en daarmee positief aan de maand mei begonnen. De S&P 500 index noteerde 0,8 procent hoger op 2.081,43 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent op 17.891,16 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,9 procent aan op 4.817,59 punten. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.