(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg een half uur voor de slotbel licht hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.783,82 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.295,41 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent hoger op 7.690,37 punten.

De Amerikaanse beurzen schommelden gedurende de handelsdag tussen lichte winsten en verliezen, nadat de aandacht verschoof van de ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un naar de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee.

Trump en Kim ondertekenden dinsdag een gezamenlijk document waarin ze beloofden te werken aan de volledige denuclearisering van het Koreaanse schiereiland. De markt reageerde kritisch, vanwege het ontbreken van details over de verificatie van dit proces.

“Het lijkt veel op een zogenaamde ‘buy the rumor, sell the fact’, waar het de Trump-Kim-top betreft. Na de mislukte bijeenkomst van de G-7, hadden de markten moeite vooruit te komen, ondanks de duidelijke winsten gisteren”, zei marktanalist Chris Beauchamp van IG.

“Misschien houden de aanstaande Fed- en ECB-vergaderingen het sentiment voorlopig onder controle”, voegde hij toe. “Het algemene beeld blijft optimistisch en biedt waarschijnlijk een kans om op korte termijn meer risico te nemen, waardoor de storm als gevolg van de handelsoorlog tot nu toe met succes is doorstaan”, aldus Beauchamp.

De tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank zal woensdag afgesloten worden met het rentebesluit. De Fed zal waarschijnlijk woensdag de rente verhogen. Een dag later is de Europese Centrale Bank aan de beurt. De markt rekent erop dat de ECB de timing zal aankondigen van de afbouw van het obligatie opkoopprogramma.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in mei met 0,2 procent op maandbasis zijn gestegen. Op jaarbasis stegen de prijzen met 2,8 procent.

Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in mei gestegen. De vertrouwensindex steeg met 3 punten op maandbasis van 104,8 naar 107,8.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,26 dollar lager, ofwel 0,4 procent, op 66,36 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1754. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1788 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1784 op de borden.

Naast het rentebesluit staan er woensdag in de Verenigde Staten een drietal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de Amerikaanse producentenprijzen van mei, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Bedrijfsnieuws

Sage Therapeutics kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de farmaceut van plan is de ontwikkeling van zijn depressiemedicijn te versnellen. Het aandeel steeg 17,9 procent.

Tesla steeg 2,9 procent, na het nieuws dat het concern van plan is circa 9 procent van zijn werknemers te ontslaan.

Galmed Pharmaceuticals won 172,9 procent, na succesvolle testresultaten van zijn medicijn voor de behandeling van niet-alcoholische levervetting.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties