(ABM FN-Dow Jones) Wall Street beweegt dinsdag richting een hoger slot, waarmee eerdere verliezen, vanwege tegenvallende macro-data, gedurende het verloop van de handelsdag werden gecompenseerd.

De Dow Jones Industrial Average noteerde pakweg een half uur voor de slotbel 0,1 procent hoger op 18.515,93 punten, de S&P 500 won 0,1 procent tot 2.183,00 punten en de Nasdaq steeg 0,4 procent tot 5.268,88 punten.

Wall Street kwam met name onder druk te staan nadat uit cijfers van het Institute for Supply Management bleek dat de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in augustus sterker dan verwacht is gedaald. De index daalde van 55,5 in juli naar 51,4, waar gerekend werd op 55,0.

“De daling ondermijnt eerdere data waarop beleggers hun overtuiging baseerden dat de Fed mogelijk de rente zou kunnen verhogen”, aldus marktanalist Naeem Aslam van Think Markets. “De dollar kan iets van zijn opwaarts momentum verliezen, maar de grote vraag is wat de Fed van de cijfers vindt. Als de Fed nog steeds verdeeld is en van mening is dat de economie sterk genoeg is om een verhoging van de rente te kunnen weerstaan, kan de dollar verder omhoog bewegen”, voegde Aslam toe.

Eerder op de dag bleek de inkoopmanagersindex voor de dienstensector gemeten door Markit Economics te zijn gedaald van 51,4 in juli naar 51,0 in augustus. Een voorlopige raming voor augustus wees evenwel op een daling tot 50,9.

Gedurende het verloop van de handelsdag herstelde Wall Street echter van de verliezen, vanwege de groeiende overtuiging dat de Federal Reserve mogelijk een renteverhoging uitstelt na de tegenvallende data.

De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,39 dollar hoger op 44,83 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde pakweg een half uur voor de slotbel op 1,1254.

Stijgers en dalers

Monsanto kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Duitse chemieconcer Bayer zijn bod op het Amerikaanse bedrijf verhoogde van 125 dollar per aandeel naar 127,50 per aandeel. Het aandeel noteerde 1,1 procent lager.

General Electric daalde 1,1 procent, nadat het bedrijf meldde twee Europese 3-D printingbedrijven over te nemen voor in totaal 1,4 miljard dollar.

Amerikaanse 3D printing-sectorgenoten zaten dinsdag tevens in de lift. Stratsys won 4,2 procent, 3-D Printing ETF won 6,2 procent en 3-D Systems steeg 6,0 procent.

Chipproducent Marvell Technology verloor 1,8 procent, nadat het bedrijf een sterker dan verwachte daling van de omzet rapporteerde en een verdeelde outlook afgaf.

Enbridge steeg 5,4 procent en Spectra Energy won 14,0 procent, na het nieuws dat Enbridge Spectra overneemt voor 28 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.