(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag af op een licht lager slot, na een licht tegenvallend Amerikaans banenrapport.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent naar 2.155,45 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 18.258,13 punten en de Nasdaq daalde 0,3 procent tot 5.292,13 punten.

De handelsdag stond volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Uit de cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek dat er in september 156.000 banen bij zijn gekomen, waarbij werd gerekend op een stijging van 170.000.  De werkloosheid liep in september op van 4,9 naar 5,0 procent, terwijl een stabiel niveau was voorzien.

“De banengroei was zwakker dan verwacht, maar de onderliggende details van het banenrapport waren sterk”, aldus markanalist Chris Zaccarelli van Cornerstone Wealth. “Wat nog belangrijker is is dat de banengroei goed genoeg is voor de Federal Reserve om de rente in december te verhogen, mits er iets erg gebeurt.”

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat de Amerikaanse groothandelsvoorraden in augustus zijn gedaald met 0,2 procent ten opzichte van de maand ervoor. Op jaarbasis daalden de voorraden met 0,1 procent.

Tot slot werd bekend dat het Amerikaans consumentenkrediet in augustus is gestegen met 8,5 procent, het snelste tempo in bijna een jaar.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,63 dollar lager, of 1,3 procent, op 49,81 dollar.

De euro/dollar noteerde ongeveer een half uur voor de slotbel op 1,1185. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1112 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1146 op de borden.

Maandag is de macro-economische agenda van de VS leeg. Hoewel de financiële markten gewoon open zijn viert het land Columbus Day.

Bedrijfsnieuws

Honeywell International kon vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern zijn omzetverwachtingen neerwaarts bijstelde, vanwege een vertraging in activiteit. Het aandeel verloor 7,8 procent.

Helen of Troy verlaagde donderdag laat tevens zijn omzetverwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde 6,5 procent.

De Amerikaanse krant New York Post schreef dat Verizon 1 miljard dollar minder wil betalen voor internetbedrijf Yahoo dan men eerder was overeengekomen. Verizon maakte eind augustus bekend de operationele activiteiten van Yahoo over te willen nemen voor circa 4,83 miljard dollar in contanten. Naar verluidt verwijt topman Tim Armstrong Yahoo nu een gebrek aan openbaarheid tijdens de onderhandelingen en het boekenonderzoek.

Moderetailer Gap rapporteerde donderdag laat een daling van de identieke omzet van 2 procent, vanwege een brand in een distributiecentrum. Het concern meldde tevens dat de winstmarges in september significant hoger zijn dan eerder werd verwacht. Het aandeel steeg 15,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.