(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De Amerikaanse aandelenmarkten maken daarmee een pas op de plaats, na een sterke handelssessie op woensdag, terwijl de dollar onder druk staat, de olieprijzen dalen en ook de rente op staatsobligaties lager gaat.

Handelaren spreken van een gezonde pauze voor aandelen, terwijl er grotere winsten in het verschiet liggen. “Ik denk dat de markt zal blijven stijgen”, zei marktanalist Mike Lewis van Barclays.

Wall Street eindigde woensdag hoger, waardoor het merendeel van de verliezen van eerder in de week werden goedgemaakt. Veel beleggers blijven optimistisch over de vooruitzichten voor aandelenmarkten, maar maken zich wel steeds meer zorgen dat de toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd de plannen om economieën te heropenen zou kunnen vertragen.

“Er is niet veel voor nodig om de draaiboeken voor de heropening van de economie te verscheuren”, waarschuwde marktanalist Christopher Jeffery van Legal & General Investment Management.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week opnieuw is gedaald, met 39.000 aanvragen naar 547.000, terwijl de markt rekende op 603.000 eerste steunaanvragen. De Chicago Fed-activiteitenindex steeg van -1,20 in februari naar +1,71 in maart.

Later op de dag volgen de leidende indicatoren en de bestaande woningverkopen van maart.

De Europese Centrale Bank liet vanmiddag, zoals voorzien, de rente en het Pandemic Emergency Purchase Programme ongemoeid. 

De euro/dollar noteerde op 1,2048. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2033 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Dow steeg voorbeurs 0,1 procent. Het Amerikaanse chemiebedrijf boekte het afgelopen kwartaal een winst van 1,32 dollar per aandeel op een omzet van 11,9 miljard dollar. Daarmee deed Dow het beter dan analisten hadden verwacht.

American Airlines heeft in het eerste kwartaal van 2021 de resultaten opnieuw onder druk zien staan, terwijl er ook geen verbetering in het tweede kwartaal wordt verwacht. Het aandeel steeg voorbeurs 2,9 procent.

AT&T heeft in het eerste kwartaal fors meer gebruikers voor zijn mobiele telefonie, glasvezelinternet en streamingdienst HBO verwelkomd, wat laat zien dat het media- en telecombedrijf inzet op groei nu de Amerikaanse economie weer op stoom raakt na een jaar coronacrisis. Het aandeel won voorbeurs 3,1 procent.

Pfizer verloor voorbeurs 0,1 procent. De farmaceut zei in in Mexico en Polen namaakversies van zijn coronavaccin te hebben ontdekt. Criminelen maken in toenemende mate misbruik van de vraag naar vaccins, concludeert de farmaceut.

Nucor heeft het afgelopen kwartaal een recordwinst geboekt op een fors hogere omzet en verwacht voor het lopende kwartaal nog betere resultaten. Het aandeel verloor voorbeurs desondanks 1,5 procent.

Whirpool steeg voorbeurs 2,7 procent. De fabrikant ziet zich geconfronteerd met hogere kosten vanwege een tekort aan halfgeleiders en plastic, waardoor de fabrikant gedwongen wordt om productielijnen vaker om te schakelen.

SmartRent is van plan om een beursnotering te verkrijgen door middel van een fusie met Fifth Wall SPAC. De producent van thuistechnologiesystemen wordt gewaardeerd op 2,2 miljard dollar.

Nabeurs publiceren Intel en Snap kwartaalresultaten.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,9 procent hoger op 4.173,42 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 34.137,31 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 13.950,22 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.