De Amerikaanse futures wezen woensdag rond het middaguur op een vlakke opening van Wall Street, waarbij de markt een pas op de plaats maakt in aanloop naar de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC).

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur 0,1 procent lager, de S&P futures en de Nasdaq futures noteerden vlak.

De handelsdag staat volledig in het teken van de notulen van de laatste bijeenkomst van het stelsel van centrale banken van 26 en 27 juli, nadat New York Fed-president William Dudley een dag eerder tijdens een televisie interview meldde dat een nieuwe renteverhoging van de Fed steeds dichterbij komt en dat de kans dat de Fed de rente verhoogt aanwezig is.  

Atlante Fed-president Dennis Lockhart meldde vertrouwen te hebben in de vooruitzichten van de Amerikaanse economie en als gevolg daarvan ten minste één renteverhoging dit jaar niet uitsluit.

Op macro-economisch vlak verschijnen voorbeurs de wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS en de Amerikaanse olievoorraden in de week eindigend op 12 augustus.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie verhandelde aan Nymex omstreeks 13.00 uur 1,0 procent lager op 46,13 dollar. Brent met levering in oktober werd 1,0 procent minder waard; een vat kostte 48,73 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1269, terwijl het Britse pond tegenover de greenback op 1,3027 noteerde.

Stijgers en dalers

Cisco noteerde voorbeurs 0,1 procent lager, na berichten dat het bedrijf van plan is bijna 20 procent van zijn werknemersbestand te ontslaan.

Staples heeft in het tweede kwartaal een groot verlies geleden als gevolg van eenmalige posten, maar zag ook de de omzet dalen. Het aandeel steeg echter 0,7 procent.

Target heeft in het tweede kwartaal een lagere nettowinst en omzet geboekt van achtereenvolgens 680 miljoen en 16,2 miljard dollar. Het aandeel verloor voorbeurs 2,0 procent.

Lowe’s heeft in het tweede kwartaal een licht hoger resultaat op een hogere omzet geboekt. Lowe’s boekte een nettowinst van 1, 2 miljard dollar, tegenover 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 1,31 dollar per aandeel, versus 1,20 dollar per aandeel. De omzet steeg van 17,3 miljard dollar vorig jaar naar 18,3 miljard dollar in het tweede kwartaal. Het aandeel daalde 6,7 procent.

StemCell daalde in de elektronische handel voorbeurs 7,3 procent, nadat het biotechbedrijf een dag eerder bijna verzesvoudigde in waarde na het nieuws dat het concern gaat fuseren met het Israëlische Microbot Medical voor de ontwikkeling van medische robothulpmiddelen.

Slotstanden 

Wall Street is dinsdag lager gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,5 procent lager op 18.552,02 punten, de S&P 500 daalde 0,6 procent tot 2.178,15 punten en de Nasdaq verloor 0,7 procent tot 5.227,11 punten. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.