(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen woensdag af op een vrijwel vlakke opening van Wall Street, waarbij de markt een pas op de plaats maakt in afwachting van de hoorzitting van Fed-voorzitter Janet Yellen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de OPEC-bijeenkomst in Algerije.

De futures van de toonaangevende S&P 500 noteerden woensdag pakweg een half uur voor de openingsbel vlak, de futures van de Dow Jones Industrial Average en de Nasdaq stegen 0,1 procent.

“Het wordt waarschijnlijk een drukke dag voor de financiële markten met tal van economische data en toespraken van centrale bankiers en de uitkomst van de OPEC-bijeenkomst”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve zal een speech houden voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. St. Louis Fed-president James Bullard en Chicago Fed-voorzitter Charles Evans spreken tijdens een bankenconferentie en Cleveland Fed-voorzitter Loretta Mester zal tijdens een forum in Cleveland spreken over de economische outlook en het monetair beleid.

Daarnaast kijkt de markt uit naar de informele bijeenkomst van oliekartel OPEC aan de zijlijn van het Internationaal Energie Forum in de Algerijnse hoofdstad Algiers. Iran en Saoedi-Arabië temperden de verwachtingen dinsdag met het commentaar dat de bijeenkomst een adviserende functie heeft. De OPEC-lidstaten en andere grote producenten spreken tijdens de bijeenkomst over een mogelijke bevriezing of reductie van de productie.

Op macro-economisch werd voorbeurs bekend dat de orders duurzame goederen in augustus op maandbasis ongewijzigd zijn, na een toename van 3,6 procent in juli.

Daarnaast werd bekend dat het totaal aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 0,7 procent ten opzichte van de voorgaande week. De index daalde tot 527,1 van 530,8 de week ervoor.

Later op de dag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent op 45,18 dollar, terwijl een december-future Brent 1,4 procent duurder werd op 47,15 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1229. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1210 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1221 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Nike kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de sportkleding- en schoenengigant dinsdag nabeurs zijn resultaten over het fiscale eerste kwartaal publiceerde. Nike boekte een nettowinst van 1,3 miljard dollar, versus 1,2 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel kwam uit op 0,73 dollar, in vergelijking tot 0,67 dollar per aandeel een jaar eerder. De omzet steeg met 8 procent tot 9,1 miljard dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,56 dollar en een omzet van 8,87 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,7 procent lager.

BlackBerry noteerde voorbeurs 2,8 procent hoger, nadat het concern meldde de productie van mobiele telefoons te gaan uitbesteden. Het concern meldde tevens in het fiscale tweede kwartaal in de rode cijfers gedoken te zijn. Het Canadese technologiebedrijf zei uiteindelijk alle interne hardware activiteiten te willen beëindigen en uit te willen besteden aan partners. Het aandeel won 3,8 procent.

Wells Fargo steeg 1,0 procent, nadat het concern dinsdag laat meldde dat het hoofd van de divisie community banking Carrie Tolstedt is opgestapt. Bovendien trok CEO John Stumpf zich terug uit een onderzoek en zag de topman af van een beloningspakket ter waarde van circa 41 miljoen dollar. Wells Fargo werd recent opgeschrikt door een schandaal, waarbij werknemers zonder medeweten van de klanten rekeningen openden.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag hoger. De markt zag zich gesteund door de uitkomst van het eerste presidentiële debat, dat Democraat Hillary Clinton in de ogen van de meeste politieke commentatoren won van Republikein Donald Trump, en beter dan verwachte macro-economische data.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,6 procent hoger op 2.159,93 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,9 procent hoger. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.