(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt donderdag op koers voor een lager slot. De S&P 500 daalt 1,0 procent met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index verliest 1,3 procent en de Nasdaq levert 0,6 procent in.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wijst op de reeks aan zwakke macro-economische publicaties. Dat de Federal Reserve zijn leenprogramma voor het Amerikaanse mkb uitbreidt, is ondergeschikt volgens de marktkenner. Verder berichtte de Washington Post dat de Amerikaanse regering sancties overweegt tegen China vanwege de manier waarop Beijing omgaat met de corona-uitbraak.

Macrodata krijgen echter de meeste aandacht. Zo steeg het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week met 3,8 miljoen. Minder dan een week eerder, maar meer dan de 3,5 miljoen aanvragen die de markt voorspelde.

“Daarmee stijgen de aanvragen tot boven de 30 miljoen vanaf het moment dat de corona-pandemie grip kreeg op de samenleving”, aldus Madden.

Het inkomen van Amerikanen is in maart harder dan verwacht gedaald, met 2,0 procent, waar een afname met 1,3 procent was voorzien. De bestedingen slonken zelfs met 7,5 procent, waar economen mikten op een daling van 5,0 procent. De bestedingen daalden sinds 1959 niet zo hard.

Verder kromp de bedrijvigheid in de regio Chicago fors in april.”Het laagste niveau sinds 2009″, aldus Madden.

De olieprijs stijgt donderdag verder door, met ruim 16 procent. De euro/dollar noteert op 1,0940.

Bedrijfsnieuws

McDonald’s heeft in het eerste kwartaal van dit jaar met de winstgevendheid minder goed gedaan dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,47 dollar tegen 1,72 dollar over het eerste kwartaal van 2019, terwijl de analistenconsensus samengesteld door FactSet op 1,57 dollar rekende. Begin april trok de hamburgerketen zijn outlook voor 2020 al in vanwege de coronacrisis. Het aandeel daalt 1,7 procent.

Comcast zag de resultaten in het eerste kwartaal onder druk staan, vanwege de coronacrisis. Wel wist men een record aantal nieuwe klanten aan te trekken. Het mediabedrijf gaf geen outlook voor 2020 en het tweede kwartaal af vanwege de onzekerheden die gepaard gaan met de corona-uitbraak. Het aandeel verliest 3,8 procent.

Kraft Heinz behaalde in het eerste kwartaal van dit jaar een hogere omzet en de winst was boven verwachting. De aangepaste winst van 0,58 dollar, tegen 0,66 dollar in het eerste kwartaal van 2019, was beter dan de 0,54 dollar waar de markt op rekende. Ondanks de corona-uitbraak denkt Kraft Heinz dat het redelijk is voor het tweede kwartaal uit te gaan van een autonome omzetgroei op jaarbasis die ligt tussen de 0 en 5 percentage. Het aandeel verliest 1,6 procent.

De omzet van Twitter kwam in het afgelopen kwartaal uit op 808 miljoen dollar, inclusief 682 miljoen dollar aan inkomsten uit advertenties. Daarmee deed Twitter het slechter dan voorzien, maar dat was geen verrassing. Eind maart trok het social mediabedrijf al de outlook voor het eerste kwartaal in. Voor zowel het tweede kwartaal als heel 2020 gaf Twitter donderdag geen outlook af. De onzekerheden zijn te groot, meent het bedrijf. Het aandeel daalt 7,8 procent.

Tesla verraste de markt met zwarte cijfers over het afgelopen kwartaal. Verder denkt de maker van elektrische voertuigen in 2020 500.000 voertuigen te verkopen. Ook de liquiditeit is sterk, aldus het concern. Het aandeel daalt 1,1 procent.

Facebook presteerde afgelopen kwartaal qua omzet boven verwachting. Verder groeiden de inkomsten uit advertenties in het eerste kwartaal minder hard, maar steeg het aantal actieve gebruikers omdat meer mensen thuis moeten blijven als gevolg van de corona-uitbraak. Het aandeel stijgt 5,1 procent.

Microsoft profiteerde in het afgelopen kwartaal van het feit dat er meer gebruik werd gemaakt van bepaalde diensten als gevolg van de Covid-19 uitbraak en mensen die thuis studeren en/of werken. De omzet en winst waren boven verwachting en het aandeel wint 0,4 procent.

eBay zag de winst en omzet afnemen, maar presteerde wel beter dan verwacht in het afgelopen kwartaal. Het aandeel wint 1,4 procent.

Qaulcomm presteerde juist boven verwachting met de winst- en omzetontwikkeling maar was vrij voorzichtig over het lopende kwartaal. Positief is dat het concern herstel ziet in China. Het aandeel stijgt 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.