(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde donderdag overwegend lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalde 0,2 procent en de Dow Jones verloor 0,4 procent. De Nasdaq index steeg 0,4 procent.

De stemming op de aandelenmarkten is deze week wisselvallig. Beleggers wegen optimisme over potentiële coronavaccins af tegen zorgen over zwaardere ‘lockdowns’ nu het aantal besmettingen hard oploopt.

“Markten hebben moeite om twee zeer verschillende soorten nieuws met twee zeer uiteenlopende tijdsspannen met elkaar te rijmen”, zei Hugh Gimber van JPMorgan Asset Management. “Het nieuws over vaccins is zonder twijfel positief, maar de uitkomst zal maanden en zelfs kwartalen op zich laten wachten.”

Woensdag steeg het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten tot meer dan 250.000. Diverse staten nemen verscherpte maatregelen rond het dragen van mondkapjes en horecabezoek.

In New York worden zelfs openbare scholen voorlopig gesloten, wat bij beleggers zorgen oproept dat de Amerikaanse economie mogelijk weer gedeeltelijk tot stilstand komt door de tweede coronagolf.

Macro-economische cijfers waren donderdag gemengd. De Philadelphia Fed-index liet een daling zien van 6 punten naar een stand van 26 punten in november.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS steeg afgelopen week met 31.000 tot 742.000. Er was gerekend op een stabilisering.

“Dit suggereert dat het herstel van de Amerikaanse economie stoom verliest”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.
   
De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1850. Olie daalde een procent.  

Bedrijfsnieuws

Pfizer, dat vorige week dus al een werkzaamheid van meer dan 90 procent meldde betreffende zijn potentiële coronavaccin, kwam woensdagavond met aanvullende interim data die zelfs een werkzaamheid van 95 procent toonden. Daarom volgt snel een aanvraag voor versnelde goedkeuring in de Verenigde Staten. Het aandeel daalde 0,8 procent. Partner BioNTech steeg 3,6 procent.

Warenhuisketen Macy’s heeft in het derde kwartaal opnieuw verlies geboekt, maar wel een stuk minder dan in het tweede kwartaal. De omzet daalde tot onder de 4 miljard dollar, van 5,1 miljard dollar een jaar eerder. Dat was zoals de markt had verwacht. Het aandeel verloor 0,3 procent.

Nasdaq wil voor 2,75 miljard dollar het Canadese Verafin overnemen, dat zich bezighoudt met het bestrijden van financiële criminaliteit. Het aandeel van de Amerikaanse beursorganisatie steeg 1,9 procent.

Coca-Cola heeft te veel van zijn winst naar buitenlandse takken geschoven, om hoge belastingen in de VS te ontlopen, oordeelde een Amerikaanse belastingrechter woensdag. De frisdrankreus zal zijn belastingstrategie vermoedelijk moeten bijstellen. Het aandeel won 0,3 procent.

Bath & Body Works boekte een omzetgroei van 55 procent, omdat de pandemie de vraag naar zeep en ontsmettingsmiddelen sterk is gestegen. Moederbedrijf L Brands kon daarmee de daling van de omzet bij zijn lingeriemerk Victoria’s Secret compenseren. L Brands noteerde donderdag bijna 16 procent hoger.

Nvidia ziet de vraag naar computerspellen en thuiscomputers aanhouden tijdens de coronacrisis, terwijl ook grote datacentra de grafische chips van het bedrijf blijven gebruiken. De omzet in het vierde kwartaal zal naar verwachting hoger zijn dat de recordomzet die werd geboekt in het afgelopen kwartaal. Het aandeel daalde 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties