(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent hoger en dit gold ook voor de Dow Jones index en de Nasdaq.

“De Amerikaanse markten lijken donderdag hoger te openen, waarbij de definitieve openingskoersen het meest beïnvloed lijken te gaan worden door elke verandering in het beleggerssentiment volgend op het rentebesluit van de ECB”, zei marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets. 

Op macro-economisch vlak moet het vuurwerk vandaag dus uit Europa komen met het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Qua Amerikaanse economische publicaties is er aandacht voor de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, die voor de openingsbel in New York verschijnen en de ontwikkeling van het consumentenkrediet in de maand juli, dat vanavond wordt gepubliceerd.

Tussendoor is er aandacht voor de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. De publicatie van de Energy Information Administration verschijnt deze week vanwege Labor Day op maandag vandaag in plaats van woensdag.

Olie noteerde donderdag voorafgaand aan die publicatie in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent op 46,38 dollar, terwijl een november-future Brent 1,6 procent hoger bewoog op 48,74 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1295. Bij aanvang van de handel noteerde het valutapaar op 1,1249. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar op 1,1244.

Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprise kondigde woensdagavond bij de derde kwartaalcijfers aan dat men zijn softwareactiviteiten gaat fuseren met het Britse Micro Focus. De transactie kent een waarde van in totaal circa 8,8 miljard dollar. In het derde kwartaal steeg de nettowinst van 224 miljoen naar 2,3 miljard dollar maar daalde de omzet met zes procent naar 12,2 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel fractioneel hoger. 

Apple zal vandaag opnieuw een blikvanger zijn, na de lancering van de iPhone 7 en een nieuwe Apple Watch woensdagavond. Het aandeel noteerde donderdagmiddag ruim een half procent in de min.

Barnes & Noble opent vandaag de boeken over het afgelopen kwartaal. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag vrijwel onveranderd gesloten, nadat het Beige Book bekend werd gemaakt en Apple zijn nieuwste iPhone lanceerde. De toonaangevende S&P 500 index sloot vlak op 2.186 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 18.526 punten en de Nasdaq eindigde 0,2 procent hoger op 5.284 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.