(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen dinsdag voorzichtig hoger. De S&P 500 stijgt 0,2 procent met nog een paar uur handel te gaan en de Dow Jones index gaat 0,4 procent hoger. De Nasdaq wint 0,1 procent.

Maandag sloten de Amerikaanse beurzen nog flink hoger, mede dankzij de sterke prestatie van een aantal tech-aandelen. 

“Ondanks de verspreiding van het [corona]virus, blijft de economie zich herstellen”, zag strateeg Kit Juckes van Société Générale. Toch zijn er nog voldoende zaken waarover beleggers zich zorgen moeten maken, waarschuwde Juckes. 

Volgens Hugh Timber van JPMorgan Asset Management hebben de markten er nog niet genoeg vertrouwen in dat de Amerikaanse economie op eigen benen kan staan en dus is er meer stimulering nodig.

Daarom kijken beleggers nauwlettend naar wat er gebeurt op Capitol Hill, waar de Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket onderhandelen. De markt hoopt op een deal ter waarde van 1 biljoen dollar. 

Splijtpunt lijkt de 600 dollar per week aan extra bijstand die werkloze Amerikanen ontvangen. Dat er uiteindelijk een akkoord komt, is volgens strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis al deels ingeprijsd. Hij waarschuwt dat witte rook snel kan vervliegen.

Volgens Rony Nehme van Squared Financial is augustus normaliter een lastige maand voor aandelen, “maar in het jaar van Covid-19 is niets heilig”, en tot nog toe lijken de aandelenmarkten zeer veerkrachtig, aldus de marktstrateeg.

In de Verenigde Staten bleef het aantal nieuwe coronabesmettingen maandag voor de tweede dag op rij wel onder de 50.000. “Het is de vraag of dit het begin is van een trend”, aldus Fahad Kamal van Société Générale.

Op macro-economisch vlak werd dinsdagmiddag bekend dat de economische activiteit in de industrie rond New York in juli is toegenomen na maanden van krimp.

Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken zijn in juni verder hersteld na een opleving in mei die volgde op de harde daling in april en maart. De fabrieksorders stegen met 6,2 procent na een herziene plus van 7,7 procent in mei. Er was door economen een stijging van 4,9 procent voorzien.

De olieprijs noteert dinsdagavond lager. Een vat West Texas Intermediate wordy 1,1 procent duurder op 41,53 dollar.

De euro/dollar handelt dinsdagavond op 1,1781. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1765. De goudprijs noteert dinsdag voor het eerst ooit boven de 2.000 dollar per troy ounce.

Bedrijfsnieuws

Vandaag is het Amerikaanse bedrijfsagenda rustig. Nabeurs staan nog wel cijfers van Beyond Meat en Disney op de agenda. 

De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek gestart naar de voorgenomen overname van Fitbit door Google. Brussel is bezorgd dat Google met de overname teveel macht krijgt op de online advertentiemarkt. Het aandeel Fitbit verliest 0,4 procent en moederbedrijf van Google, Alphabet daalt 0,8 procent.

CEO Jim Hackett van Ford gaat 1 oktober met pensioen, meldde de autofabrikant dinsdag. Het aandeel Ford stijgt 1,4 procent.

De Amerikaanse President Donald Trump heeft gezegd dat hij bereid is om de overname van de Amerikaanse activiteiten van TikTok door Microsoft goed te keuren, maar alleen als de Amerikaanse overheid “heel veel geld” binnen krijgt. Microsoft is met moederbedrijf ByteDance aan het onderhandelen en hoopt tegen 15 september een akkoord te hebben liggen. Het aandeel Microsoft verliest 1,8 procent aan waarde.

Twitter zou ten minste 150 miljoen dollar aan de Amerikaanse Federal Trade Commission moeten betalen in verband met ongeoorloofde gebruik van privégegevens in 2011. Het aandeel Twitter daalt 0,2 procent.

Booking.com is van plan om tot een kwart van zijn personeel te ontslaan vanwege de coronacrisis. Dit bevestigde de reissite, nadat NRC.nl het nieuws meldde op basis van een video die CEO Glenn Fogel dinsdag met zijn personeel deelde. Het aandeel Booking Holdings stijgt 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.