(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen een half uur voor het sluiten van de beurs af op een lager slot, voor de vijfde sessie op rij, in een rustige handelsdag aan de vooravond van de inhuldiging van president Donald Trump op vrijdag.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde  0,4 procent lager op 2.263 punten, de Dow Jones index zakte 0,4 procent tot 19.731 punten en de Nasdaq verloor 0,3 procent op 5.541 punten.

De rally op de aandelenmarkten sinds de verkiezing van Trump is in 2017 gestagneerd. De Dow Jones-index stevent af op het vijfde dagverlies op rij.

Sommige beleggers zeggen weinig reden te zien voor aandelen om veel hoger te stijgen tot na de inwijding van Trump als de nieuwe Amerikaanse president op vrijdag. Op dat moment zal de focus zich richten op welk beleid zijn regering door het Congres kan duwen.

“We zitten in de overgang van deze fase van hoop naar een fase waarin mensen wachten op echte actie”, zei analist Jimmy Chang van Rockefeller & Co.

Eerder op de dag daalde de Dow Jones-index meer dan 100 punten. “Het is een typische rustige dag en mensen schrokken van een grote verkooporder”, zei handelaar Mike Antonelli van Robert W. Baird & Co.

Wall Street volgde de hoorzitting waarin de Senaat Steven Mnuchin aan de tand voelde over zijn visie op de dollar en belastingkwesties, voor de bevestiging van zijn kandidatuur als minister van financiën. Beleggers hoopten op inzichten over het dollarbeleid en andere hervormingen, zoals van belastingen en regelgeving. 

Olie noteerde donderdag in het rood. Een februarifuture West Texas Intermediate steeg 0,6 procent op 51,37 dollar, terwijl een maartfuture Brent 0,5 procent duurder werd op 54,20 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0657, een kwart procentpunt hoger dan een dag eerder. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Netflix steeg 4 procent, nadat het bedrijf dat televisieseries en films streamt woensdagavond meevallende kwartaalcijfers rapporteerde. Netflix kreeg er 7 miljoen abonnees bij, wat bijna twee keer zo veel was als een kwartaal eerder.

Spoorwegexploitant CSX won 22 procent na nieuws dat Hunter Harrison, een veteraan uit de industrie, samen met een activistische aandeelhouder het bestuur van het bedrijf wil opschudden. 

Een ander spoorwegbedrijf, Union Pacific, won 3 procent na kwartaalcijfers. 

American Express verloor 1 procent en IMB won 0,2 procent. De twee bedrijven komen nabeurs met hun resultaten naar buiten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.