Beurzen na korte opleving opnieuw in het rood.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten, nadat Wall Street eerder op de dag het ingezette herstel nog verder wist uit te bouwen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,8 procent tot 5.199,50 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 38.763,45 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 16.195,81 punten.

Het ingezette herstel na de scherpe verliezen van maandag zette woensdag in eerste instantie door, nadat de Bank of Japan met de boodschap kwam dat een rentestijging op de korte termijn onwaarschijnlijk is zolang markten volatiel blijven.

Een tegenvallende veiling van 10-jarige treasuries ondermijnde dit herstel in de tweede helft van de sessie. Rentestrateeg Vail Harman van BMO Capital Markets sprak van een ‘zwakke’ veiling, waarbij het Amerikaanse ministerie van Financiën voor 42 miljard dollar aan 10-jarige obligaties verkocht.

“Wat we vrijdag en maandag zagen, was een terugval die we al langere tijd zagen aankomen”, zei econoom Russell Price van Ameriprise. Price wees daarbij op de eerdere winsten van de S&P 500 van ruim 37 procent ten opzichte van het dieptepunt van oktober 2023, waarbij een groot deel van die winsten geconcentreerd was bij slechts een handvol megacap-techaandelen. De econoom acht een recessie in de VS overigens niet erg waarschijnlijk.

William Dudley, voormalig voorzitter van de New York Fed, zei in een opiniestuk dat de Fed de rente zo snel mogelijk met 150 tot 200 basispunten moet verlagen. “Hoewel het misschien al te laat is om een recessie af te wenden, betekent treuzelen dat de risico’s onnodig worden vergroot”, zei hij. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 7 basispunten hoger op 3,954 procent, terwijl de tweejaarsrente 3 basispunten steeg tot 4,020 procent.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 6,9 procent. De marktindex steeg van 201,2 naar 215,1.

Het consumentenkrediet in de VS is in juni gestegen met 8,9 miljard dollar, na een stijging met 14,0 miljard dollar in mei.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 2,03 dollar, ofwel 2,8 procent, hoger op 75,23 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,0924. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0920 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0930 op de borden. 

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak slechts de wekelijkse steunaanvragen op de agenda.

Bedrijfsnieuws 

Het aandeel Walt Disney daalde ruim 4,0 procent, ondanks dat het bedrijf de verwachtingen overtrof en de outlook verhoogde.

Warner Music heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt, terwijl de omzet wat terugliep. Het aandeel steeg circa 2,7 procent na de cijfers.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft woensdag met de uitgifte van obligaties 10,5 miljard dollar opgehaald. Het aandeel noteerde fractioneel hoger.

CVS Health heeft bij de resultaten over het tweede kwartaal meer omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst per aandeel beter was dan verwacht, maar de outlook voor dit jaar werd wel verlaagd. Het aandeel daalde circa 3,3 procent na de cijfers.

Het aandeel Lyft daalde ongeveer 15,5 procent, nadat het bedrijf met een wat teleurstellende outlook voor het derde kwartaal kwam. Desondanks schreef het bedrijf weer zwarte cijfers en boekte het meer omzet.

Reddit boekte hogere inkomsten en verkleinde het kwartaalverlies, waarmee het de verwachtingen van Wall Street overtrof. De aandelen daalden ruim 7 procent.

Het verhuurbedrijf Airbnb waarschuwde voor tekenen van een vertraging van de vraag in de VS en kortere doorlooptijden voor boekingen wereldwijd. Het aandeel daalde bijna 15 procent.

De fabrikant van elektrische voertuigen Rivian daalde bijn 7 procent. Het bedrijf rapporteerde grotere verliezen, omdat het geld bleef verliezen op elk voertuig dat het verkoopt.

Novo Nordisk daalde circa 8 procent. De farmaceutische gigant verlaagde zijn winstverwachtingen na een waardevermindering als gevolg van een mislukte geneesmiddelenproef. Desalniettemin blijft Novo moeite houden om aan de stijgende vraag naar zijn blockbusters Wegovy en Ozempic te voldoen.

De servermaker Super Micro Computer heeft zijn kwartaalomzet meer dan verdubbeld, maar de winst bleef beneden de verwachtingen. De aandelen van het bedrijf, dat Nvidia AI-chips gebruikt, daalden circa 19,5 procent.

Instacart, dat boodschappen bezorgt, steeg ongeveer 3 procent. Het bedrijf dat formeel bekend stond als Maplebear boekte een omzetgroei met dubbele cijfers en overtrof daarmee de verwachtingen van Wall Street. 

Het biotechbedrijf Amgen zei dat het zijn inspanningen verdubbelde om de strijd aan te gaan met de afslankgiganten Eli Lilly en Novo Nordisk. Het aandeel daalde 5,5 procent, nadat de winst de verwachtingen overtrof.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.