(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde woensdag halverwege de handelsdag in New York in het rood. De S&P 500 en de Dow Jones index verloren 0,4 procent en de Nasdaq leverde 0,5 procent in.

Daar waar dinsdag nog sprake was van een opluchtingsrally, was de onzekerheid woensdag weer terug. Sowieso zijn beleggers afwachtend richting de publicatie van de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve, later op de avond.

“Vermoedelijk zal de Fed neutraal klinken omdat de economie en arbeidsmarkt in de VS er goed bij liggen maar de inflatie momenteel onder hun doelstelling uitkomt”, voorspelt marktanalist David Madden van CMC Markets.

Ondertussen domineert elke vorm van nieuws over het Amerikaans-Chinese handelsconflict het sentiment. De Chinese ambassadeur in de Verenigde Staten zei dinsdag in een interview met Fox News dat Beijing nog steeds open staat voor hervatting van de handelsbesprekingen, maar dat de Verenigde Staten te veel en te vaak van gedachten veranderen.

Washington zou ondertussen overwegen om nog meer Chinese techbedrijven op de zwarte lijst te zetten.

De verwachting onder marktkenners is dat de volatiliteit aan zal houden totdat beleggers meer duidelijkheid krijgen over de tariefdreiging aan beide kanten.

“Ik gok dat we handel-gerelateerde bewegingen blijven zien de komende drie tot zes maanden, maar dat er uiteindelijk wel een oplossing komt”, aldus marktstrateeg Mustafa Sagun van Principal Global Equities.

De euro/dollar noteerde woensdagavond kort voor het verschijnen van de Fed-notulen licht lager op 1,1156.

Olie werd ruim 3 procent goedkoper. Uit het wekelijkse voorradenrapport uit de VS bleek dat de olievoorraden afgelopen week onverwacht zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde 1,9 procent lager, na signalen in de markt dat de handelsspanningen tussen China en de VS en de focus van Washington op Huawei Chinese consumenten ertoe aanzetten de producten van de Amerikaanse techreus te boycotten en te kiezen voor lokale merken.

Tesla blijft onder druk staan. Woensdag daalde het aandeel bijna 5 procent. In de afgelopen vijf handelssessies verloor de maker van elektrische voertuigen bijna 16 procent aan beurswaarde.

Qualcomm leverde bijna 12 procent in nadat een Amerikaanse rechtbank oordeelde dat de chipfabrikant op onrechtmatige wijze de concurrentie op de markt voor chips voor mobiele telefoons heeft gedwarsboomd en daarbij zijn dominante positie misbruikte om buitensporige vergoedingen te eisen voor licenties.

Lowe’s stelde teleur met zijn eerste kwartaalcijfers en leverde ook zo’n 12 procent in. De doe-het-zelf-keten had last van margedruk en stelde daarom de outlook voor heel het jaar neerwaarts bij. De winst per aandeel van 1,22 dollar was ruim onder de 1,33 dollar waar de markt op rekende.

Target presteerde het afgelopen kwartaal juist beter dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,53 dollar, terwijl analisten rekenden op 1,43 dollar per aandeel. Het aandeel steeg dan ook 9 procent.

International Speedway wordt voor 45 dollar per aandeel overgenomen door Nascar Holdings. Het aandeel van International Speedway steeg 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.