(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten leverde woensdag hun eerdere winst in, na de publicatie van het rentebesluit van de Federal Reserve om 20.00 uur.

De S&P500-index daalde 0,2 procent, de Dow Jones-index noteerde vlak en de Nasdaq verloor 0,8 procent. Voorafgaand aan het rentebesluit stonden de markten nog bijna een procent hoger.

De beleidsmakers van de Fed besloten unaniem de rente met een kwart procentpunt te verhogen, zoals een meerderheid van de marktdeelnemers had verwacht. De verwachtingen voor de economische groei in 2018 en 2019 werden neerwaarts bijgesteld, evenals de inflatieverwachtingen, en de gemiddelde verwachting van het aantal renteverhogingen in 2019 daalde van drie naar twee. 

De dollar werd sterker na het rentebesluit. Een euro kostte 1,1386 dollar. Kort voor de publicatie was dit nog 1,1430 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.