(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een licht hogere opening op Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen en die op de Dow Jones index 0,2 procent hoger. De futures op de Nasdaq gaven licht terrein prijs.

Op Wall Street werden maandag nieuwe records neergezet. Het sentiment kreeg steun uit de verwachting dat nog deze week groen licht wordt gegeven voor de belastinghervormingen van president Donald Trump. 

Dinsdag zijn beleggers wat voorzichtiger, in afwachting van de stemming over het plan in het Huis van Afgevaardigden die vermoedelijk plaats zal vinden. Later deze week volgt dan de stemming in de Senaat, waarna de wet nog voor de kerst moet worden ondertekend door president Trump.

“De goedkeuring voor het belastingplan komt op het juiste moment zodat de kerstrally een nieuwe impuls krijgt en zal leiden tot verdere records voor de Dow, S&P 500 en Nasdaq”, verwacht marktanalist James Hughes van AxiTrader.

“Niet verrassend dat beleggers de nuances in de Republikeinse belastinghervormingen negeren, zeker de impact voor de Amerikaanse middenklasse. In plaats daarvan is men vooral enthousiast over wat de plannen betekenen voor de grote bedrijven en miljonairs”, aldus analist Connor Campbell van Spreadex.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Alleen de Amerikaanse woningbouw en bouwvergunningen in november stonden op het programma. Vorige maand steeg de woningbouw onverwacht met 3,3 procent, terwijl voor november een daling was voorzien van 3,1 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde met 1,4 procent.

Olie werd dinsdag ruim een half procent duurder. De euro verhandelde richting de Amerikaanse opening op 1,1826 dollar. Dinsdagochtend vroeg noteerde het muntpaar rond 1,1795. 

Bedrijfsnieuws

FedEx komt vanmiddag met kwartaalcijfers.

Uitbater van de Olive Garden restaurants, Darden Restaurants, kwam voorbeurs al met tweede kwartaalcijfers. De winst en omzet bleken beter dan verwacht en de outlook voor heel het gebroken boekjaar werd verhoogd. Het aandeel Darden Restaurants steeg in de elektronische handel 2,6 procent.

Thuiszorgverlener Kindred Healthcare daalde vanmiddag ruim 5 procent. Het bedrijf wordt overgenomen door een consortium van Humana, TPG Capital en Welsh, Carson, Anderson & Stowe voor ruim 4 miljard dollar. 

Het aandeel van Facebook reageerde voorbeurs nauwelijks op het nieuws dat het Duitse Bundeskartellamt het social media bedrijf beschuldigt van het misbruiken van zijn dominante marktpositie. Volgens de toezichthouder verzamelt Facebook data, zelfs wanneer een gebruiker een andere website bezoekt en niet klikt op de ‘like’ knop van Facebook. De gebruiker is zich hier van niet van bewust. Een definitief oordeel over de kwestie volgt niet voor de zomer van 2018, aldus de toezichthouder.

Een opvallende stijging was er maandag al voor LongFin Corp, dat bijna 223 procent steeg. Ook vrijdag kende het aandeel van het kleine Amerikaanse fintech bedrijf bizarre koersuitslagen, met een winst van meer dan 300 procent vanwege de overname van Ziddu.com, een provider van blockchain technologie. Dinsdagmiddag in de elektronische voorbeurshandel daalde het aandeel LongFin zo’n 21 procent. 

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,5 procent hoger op 2.690,16 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op een slot van 24.792,20 punten en de Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.994,76 punten. De techbeurs steeg tussentijds bovendien tot boven de magische grens van 7.000 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.