(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere start na geruststellende begrotingsplannen uit Italië en een sterk Amerikaanse banenrapport over september.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen. De futures op de Dow Jones index staan 0,4 procent hoger, voortbordurend op het recordslot van dinsdag na vier winstdagen op rij.

De vrees voor een impasse tussen Italië en de Europese Unie zorgde dinsdag voor zwakke handel op Wall Street voorbeurs. Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera mikt de regering op een tekort van 2,4 procent in 2019, dalend tot 2,2 procent in 2020 en 2,0 procent in 2021.

De vrees voor een confrontatie met Brussel over de begrotingsregels lijkt daarmee ongegrond.

“Italië moet balanceren op een dunne lijn. Aan de ene kant moet het land voorkomen dat bezuinigingen de groei schaden en aan de andere kant de begroting geloofwaardig houden”, zei Kit Juckes van Société Générale. “Maar als ik zie dat de kosten van de Italiaanse staatsschuld dalen, dan lijkt een begrotingstekort van 2 à 2,5 procent een redelijk compromis en was de Brusselse respons niet behulpzaam.”

Er zijn woensdag diverse toespraken van centrale bankiers van de Federal Reserve, die vorige week de rente voor de derde keer dit jaar verhoogde.

Op economisch gebied meldde de loonstrookjesverwerker ADP een veel sterker dan verwachte banengroei in de private sector van 230.000 in september, waar de markt op 185.000 rekende. Vanmiddag volgen nog de inkoopmanagersindices voor de dienstensector.

De euro/dollar noteerde op 1,1532. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1579 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1552 op de borden.

Olie werd iets duurder. Een november-future West Texas Intermediate stond 0,1 procent hoger op 75,33 dollar en een oktober-future Brent werd 0,1 procent duurder op 84,92 dollar. Later vanmiddag worden de Amerikaanse voorraden ruwe olie bekend gemaakt.

Bedrijfsnieuws

Lennar stond 5 procent hoger in de handel voorbeurs. De huizenbouwer rapporteerde beter dan verwachte winstcijfers.

JC Penney won 9 procent in de handel voorbeurs, een dag nadat het bedrijf meldde dat retailveteraan Jill Soltau is benoemd als CEO.

Matrassenverkoper Tempur Sealy klom 11,5 procent, na een bericht dat rivaal Mattress Firm dichtbij een faillissement is.

Cruise Automation en GM gaan zelfrijdende auto’s voor de massa bouwen in samenwerking met de Japanse fabrikant Honda. Dat maakte GM woensdag bekend. Honda investeert 2 miljard dollar en neemt een belang in Cruise van ongeveer 5 procent voor 750 miljoen dollar. Eerder stak het Japanse Softbank ook al een bedrag in Cruise, dat door GM werd overgenomen en inmiddels ruim 14 miljard dollar waard is.

Facebook stond voorbeurs 0,5 procent hoger. De fotodeelapp Instagram lag woensdag wereldwijd plat, maar is nu weer online.

Tesla steeg voorbeurs 1 procent. Enkele bestuurders willen dat medebestuurslid James Murdoch de plaats inneemt van Elon Musk als voorzitter van de elektrische autofabrikant, meldde The New York Times dinsdagavond. Murdoch zit nu al in het bestuur van Tesla en is ook de CEO van Twenty-First Century Fox, dat voor een groot deel wordt verkocht aan Walt Disney.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag verdeeld. Technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent naar 7.999,55 punten, de brede S&P 500 index eindigde grofweg vlak op 2.923,43 punten, terwijl de Dow Jones index een half procent steeg naar 26.773,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.