(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stevende dinsdag af op een licht hoger slot, terwijl beleggers in afwachting zijn van belangrijke besluiten van centrale banken.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent naar 2.144,01 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 18.166,91 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 5.250,83 punten.

De winsten op dinsdag kwamen na een volatiele sessie op maandag, toen aandelen overwegend vlak sloten, terwijl beleggers anticipeerden op de nauwlettend gevolgde monetaire beleidsbesluiten van de Federal Reserve en de Bank of Japan.

“Het is moeilijk voor de markten om fors te stijgen met al die onzekerheid omtrent de Bank of Japan en de Federal Reserve bijeenkomsten”, zei Ian Winer, directeur aandelenhandel bij Wedbush Securities.

“We bevinden ons op het cruciale moment dat mensen nog steeds op het accommoderende beleid van de centrale bank rekenen, maar er ook op speculeren dat regeringen het stokje overnemen met stimuleringsmaatregelen”.

De Fed begon dinsdag aan zijn twee dagen durende beleidsvergadering en geeft woensdag zijn rentebesluit vrij. Er wordt breed verwacht dat de Fed geen wijzigingen doorvoert, waardoor de aandacht uitgaat naar de Bank of Japan, waar beleidsverrassingen als meer waarschijnlijk worden gezien.

De Bank of Japan komt met het monetaire besluit voorafgaand aan de opening van Wall Street woensdag naar buiten.

De marktreactie op zwakker dan voorziene huizendata was dinsdag beperkt, alhoewel aandelen gerelateerd aan de huizenbouw onder druk stonden. Lennar verloor 3,6 procent en D.R. Horton Inc. 1,5 procent.

Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde in augustus met 5,8 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,142 miljoen. Er was gerekend op een daling van 1,7 procent. 

Vooruitkijkend gaat de aandacht woensdag naast de monetaire beleidsbesluiten uit naar data over de hypotheekaanvragen en olievoorraden. De Fed komt ook met nieuwe economische ramingen.

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag licht hoger gesloten, terwijl handelaren de mogelijkheid analyseerden van een overeenkomst voor een productieplafond gedurende een vergadering onder grote olie producenten komende week. 

De verwachtingen voor een pact ter stabilisatie van de oliemarkt namen aanvankelijk af tot Rusland dinsdag naar verluidt zou hebben aangegeven een eenjarige deal om samen te werken met de leden van de organisatie van olie exporterende Landen (OPEC) te steunen. 

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 14 dollarcent hoger, of 0,3 procent, op 43,44 dollar. 

De november future sloot 19 cent, ofwel 0,4 procent, hoger op 44,05 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Lennar daalde 3,5 procent na de teleurstellende huizendata. Beter dan verwachte resultaten die de huizenbouwer voorbeurs publiceerde konden hier niet voor compenseren.

Community Health Systems daalde 2,8 procent, nadat de ziekenhuis-exploitant meldde de mogelijke verkoop van het bedrijf te overwegen. 

SeaWorld Entertainment noteerde 4,9 procent lager, nadat het concern meldde het kwartaaldividend voorlopig te schrappen. 

FedEx steeg 1,2 procent, nadat het bedrijf meldde volgend jaar de tarieven te willen verhogen. 

Marriott International heeft met de verkregen toestemming van de Chinese toezichthouder voor de overname van Starwood Hotels & Resorts Worldwide, waarmee de laatste horde is genomen voor een samengaan,  meldden de twee hotelketens dinsdag voorbeurs. Met de deal verdwijnt de beursnotering van Starwood en wordt Marriott de grootste hotelketen ter wereld. Marriott noteerde 2,5 procent hoger.

Allergan neemt Tobira Therapeutics over in een deal die gewaardeerd wordt op 1,7 miljard dollar, meldde het biofarmaceutische bedrijf dinsdagmiddag. Het aandeel daalde 2,4 procent. Allergan, dat eerder dit jaar de overname door Pfizer zag stuklopen, is flink op overnamepad. Vorige week werd bekend dat het bedrijf Vitae Pharmaceuticals overneemt voor 639 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.