(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden dinsdag in het laatste half uur van de handel licht lager, gedruk door forse verliezen in de sectoren energie en telecom. 

De brede graadmeter voor Wall Street, de S&P500-index, ligt op koers voor zijn eerste twee dagen verlies op rij sinds eind januari. 

De S&P500 index daalde 0,3 procent tot 2.369 punten. De Dow Jones-index zakte 0,1 procent en de Nasdaq Composite 0,2 procent.

“We zijn zeer goed opgelopen, vooral vorige week, dus de markt is nu aan het consolideren. Belegger nemen een afwachtende houding aan, tot een paar belangrijke gebeurtenissen zich aandienen”, zei Mark Kepner van Themis Trading. 

Hij doelde op het belangrijke officiële banenrapport van de Amerikaanse regering dat vrijdag wordt gepubliceerd, de vergadering van de Europese Centrale Bank deze week en van de Federal Reserve volgende week. 

De markt prijst een kans van bijna 90 procent in dat de Fed volgende week de rente verhoogt.

De S&P500 staat ongeveer 1,4 procent lager dan de top die op 1 maart werd neergezet en die daling is in geen enkel opzicht verontrustend, zei Frank Cappelleri van Instinet in een rapport voor klanten.

Hij wees erop dat al sinds begin november geen daling van meer dan 2 procent zich meer heeft voorgedaan. 

Volgens andere commentatoren maken Amerikaanse beleggers  zich meer zorgen over een omkering van de stijging op de aandelenmarkten die geinspireerd is op bedrijfsvriendelijke beleid van president Donald Trump. Het zou een slecht teken zijn dat maandag voor het eerst in ruim vier maanden het aantal fondsen op de NYSE-beurs dat op het laagste niveau in 52 weken staat, groter is dan het aantal fondsen dat op het hoogste niveau in 52 weken staat.

Aandelen van farmaceutische concerns stonden dinsdag onder druk, nadat de Republikeinse partij in het Congres een plan onthulde om de zorgwet van de vorige president Obama te vervangen. Bovendien tweette president Donald Trump dat hij werkt aan een nieuw plan dat meer concurrentie moet creëren in de sector, waardoor de prijzen voor medicijnen omlaag zouden moeten gaan. 

De olieprijs sloot dinsdag nagenoeg ongewijzigd op 53,13 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. 

Stijgers en dalers

Michaels Cos steeg 2,1 procent nadat de arts & crafts-winkelketen beter dan verwachte winstcijfers rapporteerde.

Een andere retailer, Pier 1 Imports, won 5 procent, na meevallende voorlopige resultaten.

Snap Inc verloor 11,4 procent, met een tweede dag van forse verliezen op rij, na de enthousiaste beursgang vorige week.

Dick’s Sporting Goods verloor 9,4 procent. De winkelketen kwam met teleurstellende cijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.