De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hoger slot tegemoet, maar de koersen schommelden toen Federal Reserve voorzitter Janet Yellen waarschuwde voor de risico’s van een Brexit.

De S&P 500 index noteerde 0,4 procent hoger op 2.091,29 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent op 17.863,49 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,3 procent aan op 4.849,14 punten.

Yellen zei in een toespraak voor de Amerikaanse Senaat dat een eventueel vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een significant risico vormt voor de Amerikaanse economie en de stabiliteit van de mondiale financiële markt.

“Britse steun voor een vertrek uit de Europese Unie zou significante economische gevolgen hebben”, zei Yellen.

De Fed-voorzitter herhaalde ook voorzichtig te blijven wat betreft het verhogen van de rente. “Onze voorzichtigheid…blijft gepast”, zei Yellen.

Aandelen gingen omlaag tijdens het begin van Yellens speech maar lieten daarna weer herstel zien waarmee wordt voortgeborduurd op het hogere slot van een dag eerder. Maandag werd het sentiment vooral ondersteund doordat uit peilingen naar voren kwam dat de Britse voorstanders van een lidmaatschap van de EU meer steun kregen.

Volgens strateeg Phil Orlando van Federated Investors waren beleggers “nerveus en voorzichtig”. 

Bedrijfsnieuws

United Continental Holdings maakt plannen bekend om de omzet en winstgevendheid te verbeteren. De in Chicago gevestigde luchtvaartmaatschappij wil met de maatregelen tegen eind 2018 3,1 miljard dollar bespaard hebben. De koers steeg 3,4 procent.

Huizenbouwer Lennar opende de boeken over het afgelopen kwartaal. Vanwege het aanhoudende herstel op de Amerikaanse huizenmarkt namen zowel de nettowinst als de omzet toe. In het tweede kwartaal steeg het aantal opgeleverde huizen met 12 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl ook de gemiddelde prijs van de opgeleverde huizen steeg. Het aandeel Lennar daalde desalniettemin 0,8 procent.

Facebook steeg 0,8 procent, nadat bestuurders van het internetbedrijf maandag herhaalde van plan te zijn om de Chinese markt te betreden. Facebook hield maandag een aandeelhoudersvergadering.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.