Wall Street ligt vrijdag op koers om hoger te sluiten, nadat het maandelijkse rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt de verwachtingen ruim overtrof.

Een half uur voor het slot steeg de S&P 500 0,8 procent tot 2,181.17 punten. Eerder steeg de index naar 2.182 punten waarmee het hoogste niveau ooit werd bereikt.

De Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 18.524,77 punten en de Nasdaq dikte 1,1 procent aan tot 5.220,50 punten.

De dag stond in het teken van het arbeidsrapport en de cijfers waren beter dan verwacht. Er kwamen afgelopen maand 255.000 banen bij in juli. Dit was minder dan de 292.000 in juni, maar fors meer dan de 185.000 waarop werd gerekend. De werkloosheid bleef onveranderd op 4,9 procent in juli.

“Het arbeidsrapport van vandaag zou een einde moeten maken aan de resterende bezorgdheid over de vertraging van de banengroei in april en mei die werd gezien als het begin van een breder gedragen neergang”, schreven analisten van UniCredit in een reactie.

Na de publicatie nam de verwachting toe dat de Federal Reserve de rente gaat verhogen in september. De federal-funds futures, die voor deze voorspelling gebruikt worden, verdubbelden van 9 naar 18 procent. Toch is dit nog steeds een laag percentage.

“De sterke banengroei geeft de Fed ondersteuning om de rentetarieven te verhogen, maar maakt dit niet onvermijdelijk”, zei investeringsstrateeg Kate Warne van Edward Jones. Warne denkt dat een verhoging in december meer voor de hand ligt.

Vrijdag werd ook bekend dat het handelstekort van de Verenigde Staten in juni is opgelopen. Het tekort liep op van 41,0 miljard dollar in mei naar 44,5 miljard dollar in juni.

De olieprijs sloot vrijdag goedkoper na een volatiele week. De september future voor een vat West Texas Intermediate sloot 0,13 dollar, of 1,3 procent, lager op de New York Mercantile Index tot 41,80 per vat. 

Stijgers & dalers

Kraft Heinz steeg krap 4 procent na bekendmaking van bedrijfsresultaten donderdag nabeurs. Kraft boekte weer een winst na een verlies in dezelfde periode een jaar eerder. CEO Bernardo Hees benadrukte in een toelichting dat de integratie van Kraft en Heinz zijn vruchten afwerpt, maar dat er evengoed nog “veel werk aan de winkel is” om het huidige momentum vast te houden.

LinkedIn maakte ook een dag eerder resultaten bekend. De zakelijke sociale netwerksite wist zijn eigen verwachtingen in het tweede kwartaal te overtreffen. CEO Jeff Weiner sprak van sterke resultaten en liet zich positief uit over de overname door Microsoft. Het softwarebedrijf neemt LinkedIn over voor een bedrag van ruim 26 miljard dollar, goed voor 196 dollar per aandeel. De koers steeg 0,2 procent.

Zynga daalde bijna 6 procent. De maker van videogames kwam donderdag nabeurs met een zwakke omzetoutlook voor het derde kwartaal naar buiten.

Ook de resultaten van FireEye stelden beleggers teleur. Het aandeel van de specialist in beveiligingssoftware verloor ruim 12 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.